Ministrica Dalić komentirala najave Dalije Orešković o pokretanju istrage

Patrik Macek/PIXSELL

Transakcijom oko INA-e Dalić je u mogućem sukobu interesa jer je njezin suprug, Niko Dalić, dugogodišnji član uprave INA-e

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade komentirala je i najave Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje će raspravljati o njezinu slučaju.

“U okviru svojih ovlasti kao potpredsjednica Vlade bavim se pitanjima koje ulaze u djelokrug potpredsjednika Vlade i u tom smislu zastupam sukladno svim svojim sposobnostima stavove Vlade. Skrenula bih pozornost hrvatskoj javnosti da transakcije o kojima se radi su vrlo kompleksne, i da neke odluke Vlade nekada nisu u skladu s pojedinačnim i parcijalnim interesima. O tome će trebati voditi računa tijekom cijelog ovog procesa dok se transakcije ne završe”, rekla je Dalić, prenosi Direktno.hr.

Podsjetimo, transakcijom oko INA-e Dalić je u mogućem sukobu interesa jer je njezin suprug, Niko Dalić, dugogodišnji član uprave INA-e.

Predsjednica spomenutog Povjerenstva Dalija Orešković potvrdila je za medije da se intenzivno radi na tom slučaju te da prikupljaju dokumentaciju.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI