MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA: Stojimo na raspolaganju hrvatskim državljanima u Afganistanu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poslalo je poruku hrvatskim državljanima u Afganistanu.

Kako se navodi u priopćenju, MVEP prati situaciju u Afganistanu i razmjenjuje informacije sa zemljama partnerima.

“Prema trenutno raspoloživim informacijama, na području Afganistana boravi 23 državljana Republike Hrvatske. Navedene osobe, kao i članovi njihovih obitelji, nisu zatražile konzularnu pomoć hrvatske službe vanjskih poslova”, priopćilo je Ministarstvo.


“Tvrtke koje su angažirale hrvatske državljane organiziraju repatrijaciju svojih zaposlenika. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavlja pratiti razvoj situacije u Afganistanu te stoji na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu potrebnu pomoć”, dodaje se u priopćenju.

U Afganistanu vlada potpuni kaos, snage talibana zauzimaju grad za gradom, a kako javljaju pojedini američki mediji, trenutno se nalaze u neposrednoj blizini glavnog grada Kabula.Izvješća iz južne afganistanske pokrajine Paktika govore da je glavni grad provincije, Sherana, pao u ruke talibanima. Lokalni novinar u Sherani potvrdio je za CNN da su grad u subotu oko 13 sati po lokalnom vremenu potpuno preuzeli talibani.

Paktika se nalazi južno od Kabula i graniči s Pakistanom. Dopisnik Sky Newsa iz Afganistana Stuart Ramsay, u javljanju uživo iz Kabula za tu televiziju rekao je kako su talibani “20 minuta udaljeni” od glavnog grada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI