MINISTARSTVO O ‘PRESEDANSKOJ PRESUDI’: ‘Donijet ćemo rješenje o izvršenju zaprimljene pravomoćne presude’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike izvijestilo je kako će o presudi Visokog upravnog suda donijeti rješenje o izvršenju.

“Tom presudom sud je iznio stajalište i zaključke da se tužiteljima, u ovom slučaju životnim partnerima, treba dopustiti pristup postupku procjene podobnosti i prikladnosti za posvojenje s ciljem uklanjanja diskriminacije, odnosno pojednostavljeno – uzeti ih u razmatranje prilikom procesa posvojenja”, kažu iz Ministarstva.

“Po analizi sadržaja presude, pravnih shvaćanja suda, razloga, stajališta i zaključaka iz obrazloženja presude, donijet ćemo rješenje o izvršenju zaprimljene pravomoćne presude u rokovima koji su određeni presudom, uz uvažavanje stajališta i zaključaka suda izloženih u presudi”, dodaje se u priopćenju.

Podsjetimo, Udruga Dugine obitelji u četvrtak je potvrdila kako je Visoki upravni sud donio “presedansku presudu” prema kojoj svi životni partneri mogu pristupiti procjeni o podobnosti i prikladnosti za posvojenje te ne smiju biti diskriminirani temeljem svoje seksualne orijentacije.

”Više vas ne mogu diskriminirati na temelju seksualne diskriminacije, mogu vas odbiti na temelju nekih kriterija”, kaže predsjednik udruge Dugine obitelji Daniel Martinović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI