MINISTARSTVO O GROZNOM ZLOČINU U NOVSKOJ! ‘Mi nismo imali postupanja u obitelji, nasilje je teško iskorijeniti’

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike reagirali su na zločin koji se dogodio u Novskoj.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike oštro osuđuje stravičan zločin počinjen jutros u gradu Novska i ovim putem izražava sućut obitelji.

Centar za socijalnu skrb nije postupao u obitelji niti ima zabilježene prijave od strane policije ili od preminule žrtve, već je jutros dobio informaciju o izrečenoj policijskoj mjeri zabrane prilaska.

Obiteljsko nasilje je proteklih nekoliko godina u porastu. Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne skrbi ulaže velike napore u osvještavanje društva o problemu obiteljskog nasilja i osnaživanje žrtve da svaki oblik nasilja prijavi.



Nasilje je teško iskorijeniti, ali trebamo dodatno intenzivirati suradnju između sustava kako bi se ovakvi tragični slučajevi u što većoj mjeri spriječili, žrtve zaštitile, a počinitelji kaznili.”

Podsjetimo što se zapravo dogodilo.  Stravičan zločin dogodio se u srijedu ujutro u Novskoj kad je smrtno stradala 39-godišnjakinja koju je ubio 54-godišnji suprug. On si je nakon toga oduzeo život.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI