MINISTARSTVO BRANITELJA OSUDILO SPORNU KOLUMNU: ‘Svatko razuman zgražava se nad lakoćom kojom Dežulović obezvrjeđuje žrtvu Vukovara’

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministarstvo hrvatskih branitelja reagiralo je na kontroverznu kolmnu Borisa Dežulovića.

Smatraju kako Dežulović u svojoj kolumni o Vukovaru na “grub i primitivan način” vrijeđa žrtvu koju je taj grad podnio u Domovinskom ratu.

“Uoči 30. obljetnice najtežeg hrvatskog stradanja Boris Dežulović piše tekst kojim pokušava obezvrijediti sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata. Ovaj nas je tekst uvjerio da moramo još ustrajnije promicati istinu o Domovinskom ratu, kroz koji su ostvarene stoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom državom stvorenom u zajedništvu Hrvata u domovini i svijetu”, napisali su.


Naglašavaju kako žrtva Vukovara i Škabrnje, hrvatskih branitelja i civila, zaslužuje pijetet svakoga dana i svih građana Republike Hrvatske koja je slobodna zahvaljujući njima koji su živote ugradili u temelje neovisne i slobodne Hrvatske.

“Svatko razuman i dobronamjeran zgražava se nad lakoćom kojom Boris Dežulović obezvrjeđuje žrtvu Vukovara. Potrebno je zastati i zapitati se – što to smeta autora ovog sramotnog i necivilizacijskog uratka? Smetaju li ga i vrijeđaju svi oni koji ljudski promišljaju i odaju pijetet nevinoj žrtvi civila i hrvatskih branitelja? Smeta li ga dostojanstvena Kolona sjećanja na čijem su čelu obitelji poginulih i nestalih branitelja Vukovara i branitelji Grada Heroja? Smeta li ga možda i sloboda koju uživa zahvaljujući žrtvi Vukovara i cijele Hrvatske, izborena u nametnutom nam ratu, sloboda koju obilato koristi i kad piše ovakav sramotan pamflet koji se u javnost plasira kao novinarska kolumna”, upitali su.Naglašavaju i kako Dežulovićev tekst grubo krši Deklaraciju o Domovinskom ratu te ga smatraju izravnim nasrtajem na temeljne vrijednosti na kojima je iznikla suverena Republika Hrvatska.

“Vukovar i danas ima otvorene rane nepoznatih sudbina svojih građana i branitelja, koje su u studenom posebno bolne i u čije zacjeljenje ulažemo velike napore. Svjesni boli s kojom se nose članovi obitelji koji su izgubili svoje najmilije i ponovnog uznemiravanja izazvanog ovim tekstom, još jednom najoštrije osuđujemo ovakav ružni nasrtaj na žrtve stradale u Domovinskom ratu. Vukovar jest i ostat će mjesto posebnog domovinskog pijeteta i najdubljih osjećaja, ma koliko to nekima smetalo”, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI