MINISTAR MARIĆ PORUČIO VIDOVIĆ KRIŠTO: ‘Jahta nije moja niti je u najmu, prijatelj me pozvao na ljetovanje’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto uputila je pismo premijeru Andreju Plenkovića u kojem ga je pitala na čijoj jahti ljetuje i tko je ugostio ministra financija Zdravka Marića.

Sad joj joj je stigao i njegov odgovor.

Ministar Marić je za Jutarnji list pojasnio kako jahta nije u njegovu vlasništvu, niti ju je on unajmio, već se odazvao pozivu prijatelja za ljetovanje.

Podsjetimo, Vidović Krišto je ranije u zastupničkom pitanju premijeru Andreju Plenkoviću zatražila odgovor na pitanje o vlasništvu jahte i pritom istaknula kako su građani Hrvatske u lošoj financijskoj poziciji, vjerojatno želeći uputiti na to da je njegov boravak na jahti ne primjeren.

“Dok standard hrvatskih građana rapidno pada, ministri demonstriraju svoju raskoš i prijezir prema svojim građanima. U medijima je objavljeno da potpredsjednik Vlade svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti. Upravo je resor navedenog ministra najodgovorniji za broj blokiranih hrvatskih građana, čije su blokade vrlo često protuzakonite, a za naglasiti je da je sam Ovršni zakon najnepravedniji i najbezobzirniji prema svojim građanima u cijeloj Europskoj uniji. Odgovorite mi u čijem je vlasništvu navedena jahta? Ako nije u vlasništvu ministra financija, to znači da je nečiji gost. Molim informaciju tko je ugostio ministra Marića na svojoj jahti?, navodi se u zastupničkom pitanju Vidović Krišto.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI