MINISTAR FINANCIJA PRIMORAC: ‘Tražimo sva moguća rješenja i kako pomoći građanima i poduzećima’

Screenshot/N1

Ministar financija Marko Primorac  izvijestio je da Vlada traga za načinima pomoći poduzetnicima u podmirenju visokih cijena energije, u suradnji s poslodavcima i drugim akterima.

Aktivno radimo na tome, razrađujemo scenarije i pratimo situaciju kako pomoći građanima, ali i poduzećima te smo u intenzivnim razgovorima i razmjeni mišljenja s HUP-om i ostalim dionicima i zajedno ćemo tražiti najbolje rješenje, kazao je Primorac, uoči vladine sjednice.

Smatra da treba vidjeti i koliko su poduzetnici porast troškova prebacili na cijene odnosno povećali ih i treba li im onda pomoć te da s tim u vezi treba uspostaviti “fini balans”.

Na pitanje oko promjena u lokalnim jedinicama, kazao je da u Hrvatskoj već godinama postoji suglasnost da jedinica lokalne uprave i samouprave ima previše i da to nije sporno, ali je poručio da u tim raspravama treba voditi računa ne samo o broju jedinica nego i o njihovim administrativnim i fiskalnim kapacitetima.

Kazao je i da u nekim drugim članicama EU-a koje imaju i više lokalnih jedinica to nije ograničavajući faktor, ali je činjenica kako je puno jedinica koje su slabe financijski, s malo zaposlenih i to su jedinice koje ne mogu učinkovito pružati građanima što trebaju niti upravljati imovinom i drugim.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI