MINISTAR BEROŠ DANAS OČEKUJE MANJE BROJKE Županijski stožeri objavljuju podatke o novozaraženima: Na istoku zemlje zaražena beba, a imamo i troje preminulih

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Stanje po županijama na dan 27. kolovoza:

– Virovitičko-podravska županija – 3 nova slučaja zaraze
– Istarska županija – 5 novih slučajeva zaraze
– Sisačko-moslavačka županija – 10 novih slučajeva zaraze
– Požeško-slavonska županija – 6 novih slučajeva zaraze
– Osječko baranjska županija – 2 nova slučaja zaraze
– Ličko-senjska županija – nema novih slučajeva zaraze
– Vukovarsko-srijemska županija – 6 novih slučajeva zaraze
– Primorsko-goranska županija – 16 novih slučajeva zaraze

“U ovom trenutku su brojke nešto manje nego što su bile jučer u ovo vrijeme”, rekao je ministar Beroš prilikom obraćanja novinarima uoči sjednice Vlade na Markovu trgu.

Na pitanje je li odluka splitsko-dalmatinskog županijskog stožera pravedna rekao je da je riječ o promišljenom potezu. “Odluka nije donesena napračac. Nacionalni stožer je donio njihovu odluku koja se odnosi na Splitsko-dalmatinsku županiju. Sigurno imaju egzaktan broj lokacija i teretana o kojima se radi. Svi smo svjesni koliko ova odluka ima utjecaja na sve, ali očuvanje zdravlja je na prvom mjestu. Ja radim svoj posao najbolje što znam i umijem. Uhvatio sam se u koštac s najvećim zdravstvenim problemom”, odgovorio je Beroš.

Primorsko-goranska



U Primorsko-goranskoj županiji danas je 16 novozaraženih osoba, 11 povratnika s godišnjih odmora i pet kontakata prethodno zaraženih osoba. Jedna od ovih osoba je hospitalizirana. Sedmero je ljudi ozdravilo.

Vukovarsko-srijemska

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Gradišta, 1 osoba iz Vrbanje, 1 osoba iz Babine Grede i 2 osobe iz Županje), a 1 osoba je preminula. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 598, od kojih su 518 osoba izliječene, a ukupno je 12 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 19 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 97 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 7966.

Ličko-senjska

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupno su oboljele 53 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 13 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 39 osoba.

Osječko-baranjska

Samo dva pozitivna nalaza od ukupno 256 testiranih uzoraka u zadnja 24 sata dobra je vijest jer se radi o trendu smanjenja dnevnog broja zaraženih koronavirusom na području Osječko-baranjske županije. Jedna novozaražena osoba ima prebivalište na području Đakova, a druga Valpova. Na žalost, u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminula je jedna hospitalizirana osoba (muškarac, s prebivalištem u Osijeku, rođen 1956. godine, imao je više kroničnih oboljenja). U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 17 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Požeško-slavonska

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 38 slučaja zaraze koronavirusom (covid-19), 36 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 247 osoba, a ukupno je testirano 5372 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 116 uzoraka, od kojih su 6 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan deset je novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Šest osoba je s područja grada Novske, jedna osoba s područja grada Popovače, jedna osoba s područja općine Hrvatska Dubica, jedan osoba s područja grada Siska i jedna osoba s područja grada Petrinje.

Istarska

Tjekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 420 uzoraka briseva (225 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 5 novozaraženih osoba. Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak u susjednoj državi. Za ostale osobe je u tijeku epidemiološka obrada. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, strani državljanin, 1933. godište, radi drugih zdravstvenih tegoba. Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 85 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

Virovitičko-podravska

Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u četvrtak u Virovitičko-podravskoj županiji. Među novooboljelima je tromjesečno dijete čiji je izvor zaraze veće zajedničko okupljanje. Zaraženi su također osoba koja je kontakt oboljele osobe te mlađa djevojka, a riječ je o blažim simptomima.

Hrvatska je jučer srušila novi crni rekord kada su u pitanju zaraženi koronavirusom.

“U protekla 24 sata zabilježeno je 358 novih slučajeva, a trenutno je aktivno 2352 slučaja”, rekao je jučer na konferenciji za novinare ministar zdravstva, Vili Beroš.

Pozitivna stvar je što nije bilo smrtnih slučajeva, a ukupan broj zaraženih u Hrvatskoj popeo se na 8888, dok je ukupno preminulih 175.

Pojavila su se i nova žarišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji zbog čega je lokalni Stožer donio stroge mjere koje su na snazi od danas.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI