MILOŠEVIĆ JE TO REZOLUTNO ODBIO I POSLAO PORUKU ČAČIĆU: ‘Nije bilo razgovora o rekonstrukciji vlade’

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Danas su se sastali koalicijski partneri kako bi, između ostalog, razgovarali i o mjerama koje će sutra Vlada predstaviti, a koje su usmjerene na očuvanje standarda građana uslijed velikog rasta inflacije.

Izjavu nakon sastanka dao je potpredsjednik vlade Boris Milošević, prenosi N1.

“Paket mjera je sveobuhvatan. Pomoći će i gospodarstvu i svim građanima, određene mjere su posebno ciljane na socijalno ugrožene građane, a jedan dio mjera usmjeren je i poljoprivrednicima. To je međuresorni paket koji se dulje pripremao kako bi se obuhvatile sve kategorije”, rekao je Milošević, no o detaljima nije htio jer će sutra vlada prezentirati mjere.

“Vidjet ćete sutra nakon prezentacije, onda ćemo komentirati. Kada bih sada govorio o konkretnim mjerama, možda bih vadio neke stvari iz konteksta”, rekao je Milošević. Kazao je da su u vladi zadovoljni odlukom Ustavnog suda da su covid-potvrde u javnom sektoru ustavne i zakonite.

“Bila je očekivana na neki način, svi smo bili za tu mjeru, smatrali smo da je prikladna u danom trenutku, sukladna trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Očekujemo da će situacija biti bolja, da će broj zaraženih padati iz tjedna u tjedan i da nove mjere neće biti potrebne”, kazao je Milošević.



Komentirao je i izjave pojedinih članova parlamentarne većine koji izriču skepsu i nepovjerenje nekim ministrima. Tako je Radimir Čačić izjavio da bi ministar Mario Banožić trebao otići.

“To nije bila tema razgovora i nismo tome pridavali neku veliku pažnju. Predsjednik Vlade odlučuje o sastavu Vlade i tko uživa povjerenje. O samo povjerenju jednom članu Vlade će se raspravljati idući tjedan u Saboru. Imamo jednu temu, a to je povjerenje ministru Darku Horvatu, o čemu će biti riječi sljedeći tjedan, vjerojatno u srijedu da sjednici Sabora. Danas uopće nije bilo razgovora o rekonstrukciji Vlade. To nije bila tema, koliko se sjećam, ni na ranijim sjednicama”, rekao je Milošević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI