Milošević: Inzistirat ćemo na primjeni ustavnih prava nacionalnih manjina

Foto: Cropix

Skori potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a rekao je ispred Banskih dvora za N1 što se može očekivati od njega u narednom mandatu nove vlade.

Boris Milošević, uskoro jedan od potpredsjednika Vlade, prvo je otkrio o čemu je bila riječ na razgovoru u Banskim dvorima.

“Ono što smo mi predlagali je već u postojećem zakonodavstvu, malo smo to detaljizirali. Inzistirat ćemo na primjeni Ustava Republike Hrvatske, ustavnih prava nacionalnih manjina i svih procesa koji se njih tiču nacionalnih manjina. Stavit će se naglasak na gospodarski razvoj područja s nacionalnim manjinama”, rekao je.

Dodao je da pritom ne misli samo na elektrifikaciju, nego i na druge infrastrukturne projekte; na izgradnju cesta, vodovoda, ulaganja u OPG-ove i male poduzetnike.

Za ideološka pitanja rekao je da “o tome nisu razgovarali”. Reporterka N1 pitala ga je hoće li on kao potpredsjednik Vlade inzistirati na takvim pitanjima, posebno na ona o ustaškim simbolima.



“To će biti na stolu, na tome ćemo raditi. Vjerujem da ćemo u narednom mandatu u tome napraviti iskorak”, rekao je Milošević.

O pitanju o mogućim zakonskim zabranama, postavljenom dok je već odlazio, nije se htio izjašnjavati, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI