MILOŠEVIĆ I KAJTAZI NAJAVILI RJEŠENJE PROBLEMA POZDRAVA ZDS: ‘Ako to ne odradimo, mislim da poslije toga nijedna vlada to neće odraditi’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Potpredsjednik vlade Boris Milošević u ponedjeljak je posjetio Romski memorijalni centar u Uštici povodom Međunarodnog dana sjećanja na Rome koji su stradali u Drugom svjetskom ratu.

“Kroz dogovor u Vladi donesena je odluka. Lani je bila prva godina, htjeli smo poslati jasne poruke i u tome smo uspjeli. Ove godine ne ide cijela Vlada. Nakon što sam otišao u Knin, bilo je pitanja je li to dobar potez. Tako će i ove godine biti pitanja i da sam išao i da ne idem, uvijek će biti pitanja.

Mislim da to nije korak unazad, da se od politike uključivosti i pomirenja neće odustati, uvijek će se slati poruke kao na početku mandata. Moj neodlazak ne znači odustanak od te politike. Ne mislim da ta politika ovisi isključivo o mom odlasku u Knin”, rekao je Milošević, javlja N1.


“U ime vlade ministar Radovan Fuchs i ja došli smo ovdje odati poštovanje romskim žrtvama povodom Međunarodnog dana sjećanja na Rome koji su stradali u Drugom svjetskom ratu. Tu je otkrivena 21 masovna grobnica”, kazao je Milošević.

Veljko Kajtazi je komentirajući pozdrav “Za dom spremni” rekao da su najbitniji razgovori koji prethodnih godina nisu postojali. “Ako to ne odradimo, najkasnije do iduće godine, mislim da poslije toga nijedna vlada to neće odraditi. Nijedna vlada ne želi tu obavezu. Ipak, dok se razgovara, postoji nada da će se donijeti neki zakon”, rekao je Kajtazi.Komentirajući njegove riječi i zahtjev da se zabrani pozdrav Za dom spremni, Milošević je rekao:

“Dogovor je da se najesen nađemo i razgovaramo o tom problemu i kako ga riješiti.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI