MILJAVAC O OPTUŽNICI IZ SRBIJE: ‘Mislim da to može biti udar na državu’

screenshot

Ratni general Pavao Miljavac za RTL je komentirao kaznene prijave protiv njega i njegovih kolega.

“Ako stvarno dođe do tih optužnica onda je očito da su piloti poslužili kao transmisija da se dođe do najvišeg dijela stožera, do stožernog operativnog tima koji je tada vodio operaciju. Nema pokojnog Šuška, nema Červenka, nema Tuđmana. Stiska se da će sam vrh koji je bio na čelu operacije, ako bi se tu slučajno osudili ti ljudi to je vrlo opasno jer operacija ne može biti čista jer je praktički zločinačka i onda je pitanje kako je operacija nastala.”

Kazao je i da bi najvjerojatnije otpužili Tuđmana i Šuška da su živi. Na pitanje kako su uopće došli do njega odgovorio je:

“Po nekim informacijama, nažalost neki od pilota su uzeli branitelje u Srbiji i kada se ispitivalo kako je operacija tekla, rekli su da su dobili nalog od više instance. Vrlo lako se onda dođe do više instance. Admiral Domazet Lošo bio je načelnik obavještajne uprave tada.”

Komentirao je i reakciju države.



“Ovo što se tiče Bljeska u dogovoru s nama mi smo rekli da ne želimo sudjelovati ni u kakvom otvaranju istrage, branili smo našu državu, to nije bio privatni rat. Bili smo legalno i legitimno postavljeni i provodili smo ono što su državni vrh i vojna hijerarhija donijela. Prema tome, država je tada reagirala, sad ćemo vidjeti kako će ići dalje. Hoće li optužnica kojom nam se prijeti biti podignuta. Mislim da to može biti udar na državu. Bez obzira na to što uđemo u Schengen, na neki način opet možemo biti pritisnuti.

“Neću riskirati i ići izvan granice. Bio bi problem za mene, moju porodicu i moje prijatelje”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI