MILINOVIĆ IZGOVORIO NEŠTO ŠTO ĆE ODJEKNUTI: Slikovito opisao Milanovića i Plenkovića! Evo što zamjera ministrici kulture

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Darko Milinović bivši HDZ-ovac i aktualni Ličko-senjski župan i predsjednik stranke LiPO komentirao je aktualna politička pitanja i svoje šanse na nadolazećim izborima.

Odmah na početku Milinović je rekao da svom bivšem stranačkom šefu, premijeru Andreju Plenkoviću, zamjera što uništava Ličko-senjsku županiju.

Borac i baletan

Upitan je na čiju bi stranu stao u sukobu premijera i predsjednika Zorana Milanovića.

“Stao bih na stranu Hrvatske, dakle ni na stranu premijera ni na stranu predsjednika. Premijer je propustio poentirati odmah na početku ovoga sukoba. Ja bih na njegovu mjestu rekao da ne želim sudjelovati radi Hrvatske, radi nacionalnih interesa, u komunikaciji na toj razini. Mislim da ovdje poentira Milanović, jer on govori ono što čini mi se većina, pa i većina HDZ-ovaca, želi čuti”, kaže Milinović, gostujući na N1 televiziji.

“Milanovićevo prirodno okruženje je “ring”, on je borac, evo kao što sam i ja, ne libi se reći u bebu ono što misli. Premijer Plenković je više kazališni ili baletanski tip. Čini mi se da ga je predsjednik Milanović privukao i navukao na ring gdje se predsjednik Vlade lošije snalazi, nego što se snalazi predsjednik države”, rekao je Milinović.“HDZ je prošlost”

 

Govoreći o stranci LiPO, Milinović je rekao da zasad broje oko 2000 članova, od čega je oko 500 bivših članova HDZ-a.

“Da Lika nije utvrda HDZ-a znaju već i ptičice na grani, HDZ je ovdje prošlost što se tiče brenda”, rekao je Milinović.

Kritizirao je i ministricu kulture, Ninu Obuljen Koržinek, što ga nije pozvala na otkrivanje spomenika Nikoli Tesli.

“Moje je mjesto danas bilo tamo, odati počast ličkom, hrvatskom, europskom i svjetskom znanstveniku. Došao sam tamo pozdraviti ministricu Obuljen, reći joj da sam ja ovdje institucija, očekivao sam od ministrice da će me barem kurtoazno nazvati, javiti mi se i pozdraviti, to bi bilo isto kao da predsjednik Milanović ili premijer Plenković ne budu pozvani na obilježavanje Oluje”, smatra Milinović.

“To je još jedan suludi čin politizacije Nikole Tesle i žao mi je što je ministrica sudjelovala u tome”, zaključio je Milinović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI