Milijan Brkić napušta politiku zbog Ane Rucner!

Zarko Basic/PIXSELL, Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Insajderi tvrde da šarmer Vaso i atraktivna Ana već neko vrijeme žive zajedno u iznajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Špansko i, što je iznimno zanimljivo, u toj njihovoj vezi podupire ih i bivša Brkićeva supruga! I neki će nakon ovoga reći da se Milijan Brkić od osobe koja je do sada uglavnom bila iznimno konzervativnih stavova, ponekad čak i rigidnih, potpuno preobratio ili preobrazio u dijametralno suprotnu osobu, srdačnu, otvorenu, punu ljubavi  i topline. Za takav „preobražaj“ najveće zasluge, reći će njegovi prijatelji, ima upravo prelijepa Ana Rucner 

Kada su prije više od četiri desetljeća Vlado Kalember i  Srebrna krila s pjesmom „O, Ana, tugo mojih dana“ žarili i palili  tadašnjom YU estradom nitko nije mogao pretpostaviti, pa ni vidoviti Milan, a niti proročica Kleopatra, da će danas upravo Anom, ali ne onom iz Kalemberova hita, nego stvarnom Anom iz njegova ranijeg života, biti opčinjen jedan aktualni političar koji je svojedobno otvarao sastanke s Hvaljen Isus i Marija! Dakako, riječ je o Milijanu Brkiću, zamjeniku predsjednika HDZ-a i nekadašnjoj i desnoj i lijevoj ruci bivšega šefa stranke Tomislava Karamarka. A misteriozna Ana, zbog koje su Milijana njegovi najbliži prozvali Casanovom iz Klobučara, je upravo Kalemberova bivša supruga i ljubav njegova života, poznata i atraktivna violončelistica Ana Rucner. Insajderi tvrde da šarmer Vaso i atraktivna Ana već neko vrijeme žive zajedno u iznajmljenom stanu u zagrebačkom naselju Špansko i, što je iznimno zanimljivo, u toj njihovoj vezi podupire ih i bivša Brkićeva supruga! I neki će nakon ovoga reći da se Milijan Brkić od osobe koja je do sada uglavnom bila iznimno konzervativnih stavova, ponekad čak i rigidnih, potpuno  preobratio ili preobrazio u dijametralno suprotnu osobu – srdačnu, otvorenu, punu ljubavi  i topline. Za takav „preobražaj“ najveće zasluge, reći će njegovi prijatelji, ima upravo prelijepa Ana Rucner.

Brkićeva ‘duhovna preobrazba’

Brkić danas više nije mrk, zabrinut, strog, pomalo i osvetoljubiv, nego osoba koja iz sebe emanira ljubav i radost života. Mnogi još ne mogu vjerovati u takvu Brkićevu „duhovnu preobrazbu“, tim prije što je on na početku svoje političke karijere s Hvaljen Isus i Marija! svojedobno pozdravljao čak i direktore iz Hrvatske udruge poslodavaca koji su se, usput rečeno, prilično iznenadili načinom na koji je tada  u središnjici HDZ-a otvoren službeni sastanak. Ali takav njegov način ophođenja nije iznenađivao one koji su ga dobro poznavali. Milijan je rođen  1970. godine u Klobuku pokraj Ljubuškog. Prije njega to je mjesto dalo Petra Barbarića, o čijoj se blaženosti i svetosti još uvijek raspravlja, književnika Petra Barbarića i ustaškog ministra Andriju Artukovića. Inače, Brkić je postao poznat kada je 2001. kao zapovjednik Alfa odbio izvršiti nalog i sudjelovati u uhićenju Mirka Norca, svog bliskog prijatelja, optuženog u slučaju „Gospić“ i „Medački džep“. Mnogi lijevi mediji, skloni „ustaši“ Mesiću, tada su konstruirali priču da je  Brkić išao na ruku vojno-paraobavještajnoj ekipi koja je pokušavala izvršiti državni udar i eliminirati Stipu Mesića i tadašnju Račanovu vladu. Brkićeva politička zvijezda zasjala je punim sjajem nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a u svibnju 2012. godine. No, spletom poznatih okolnosti Karamarko je prošle godine morao napustiti HDZ i politiku, a njegov do tada odani prijatelj Milijan Brkić okreće se Plenkoviću i daje mu punu potporu za izbor Karamarkova nasljednika. Čak je Brkić odigrao i presudnu ulogu u discipliniranju bivšeg HDZ-ova ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, kao i malo radikalnije desne HDZ-ove opcije.

Nakon Kalembera i Mrvice nastupa Casanova iz Klobuka

Čini se da su sve te turbulencije u stranci ostavile dubok trag na Brkića koji se, kažu naši izvori, odlučio na polagano napuštanje politike. U toj njegovoj nakani najveće zasluge ima njegovo novo životno nadahnuće, poznata i priznata violončelistica Ana Rucner. Brkić je kao mudar i promućuran političar shvatio da mu u politici baš i ne cvjetaju ruže, njegovi kadrovi se osipaju – poput Andrije Mikulića koji gubi potporu čelnih ljudi u stranci, prije svega predsjednika Plenkovića, i prijatelj Bandić ga ignorira, a i desno krilo HDZ-a, koje se donedavno zaklinjalo u svoga Vasu, nakon njegove uloge u discipliniranju Hasanbegovića – polako mu okreću leđa. No Brkić je svoju novu sreću i životnu satisfakciju pronašao u Ani Rucner, koja je poznata po tome da je sklona nešto starijim muškarcima. Istinabog, Brkić je puno mlađi od Anine bivše velike ljubavi odnosno bivšeg supruga  Vlade Kalembera, koji je od nje stariji punih 30 godina. Rucnerov i Kalemberov brak koji je počeo 2005. godine okončan  je 2014., ali su njih dvoje  ostali u dobrim odnosima i zajedno odgajaju sina Darijana. Ana Rucner i Vlado Kalember su dokaz da bivši supružnici mogu ostati prijatelji i nakon razvoda, baš kao što je i Milijan Brkić ostao prijatelj sa svojom bivšom suprugom, koja i navija za novu vezu svojeg bivšeg muža. Inače, nakon što se Rucner razvela od Kalembera, časopis Story u srpnju 2014. objavio je da je lijepa Ana uhvaćena u društvu Maxima Moralića, sina bogatog vlasnika vinarije Kutjevo – petrokemijskog magnata Envera Moralića. Rucner je taj vreli srpanjski vikend provela u istarskom Novigradu, gdje je svirala u marini Nautica, a nastup je budno pratio Maxim. Je li uopće  i koliko je, ako jest, ta veza trajala – ne zna se, ali se zna da je ona danas u bliskim odnosima s bivšim obavještajcem i novopečenim Casanovom iz Klobuka Milijanom Brkićem. E pa sretno im bilo!



Facebook Comments

Loading...
DIJELI