Milijan Brkić: ‘Hrvatima u BiH mora se osigurati biranje predstavnika’

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

'To nam je preokupacija i oko toga se vode intenzivni razgovori', rekao je Dragan Čović

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić pozvao je u subotu na izmjene izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje bi osigurale da Hrvati u BiH mogu izabrati svoje predstavnike u vlasti bez mogućnosti da ih preglasavaju brojniji Bošnjaci i Srbi.

Mora se osigurati da Hrvati u BiH na općim izborima mogu izabrati svoje legalne i legitimne predstavnike, a ne da im ih biraju predstavnici drugih naroda“, rekao je Brkić na sastanku dva HDZ-a održanom u subotu u Orašju.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, zamjenik predsjednika HDZ-a i Brkić, koji je i potpredsjednik Hrvatskoga sabora, ustvrdio je kako će sestrinska stranka iz Hrvatske dati maksimalnu potporu svim aktivnostima HDZ-a BiH i strankama okupljenim oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH uoči predstojećih općih izbora zakazanih za jesen ove godine.


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je kako njegova i stranke HNS-a BiH čvrsto zagovaraju da se odluka Ustavnog suda BiH kojom je naloženo da se osigura narodni legitimitet pri biranju izaslanika u Domu naroda, mora provesti kroz izmjene izbornog zakona BiH.

To nam je preokupacija i oko toga se vode intenzivni razgovori“, rekao je Čović.Dodao je da se unutar stranaka HNS-a priprema prijedlog o zajedničkom nastupu na izborima. Izrazio je očekivanje i da će BiH ubrzati svoj put prema Europskoj uniji ističući da se hrvatske stranke najsnažnije zauzimaju za realizaciju toga cilja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI