Miletić: ‘Teško je komentirati nesuvisle izjave čelnika SDP-a’

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

"Nakon kiselog zelja, Zagreba koji je lijep po kiši te satiranja protivnika satire, g. Bernardić jaše dalje," stoji u priopćenju GLAS-a

Na izjave predsjednika SDP-a Davora Bernardića „da se članice Amsterdamske koalicije nisu ogradile od koalicije s HDZ-om“, reagirali su IDS, GLAS i Pametno porukom da su upravo oni opozicija HDZ-u i da, za razliku od SDP-a, bez zadrške podržavaju ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je, reagirajući na Bernardićevu izjavu da je “IDS omogućio HDZ-u tihu okupaciju Istre”, poručio kako mu je “teško komentirati nesuvisle izjave čelnika SDP-a”.

“S Davorom Bernardićem imamo korektnu suradnju i ne znam što je time htio reći. Pretpostavljam da je na neki čudan i potpuno neuvjerljiv način htio skrenuti pažnju s priče o velikoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a. Svi znamo kako HDZ prolazi, odnosno ne prolazi u Istri i izjave o okupaciji Istre na tragu su znanstvene fantastike,” priopćio je Miletić. 

“SDP-u u Istri pada rejting, ali za to im nije kriv IDS. Nadam se da će što prije riješiti svoje probleme i pozicionirati se kao prava oporba HDZ-u, poput IDS-a i GLAS-a,” poručio je Miletić.

Podsjetio je da su IDS i GLAS natjerali Vladu da Istanbulsku konvenciju uopće stavi na dnevni red i da je IDS predložio zakon kojim će se oštro sankcionirati ustaški pozdrav. “Ništa od toga, na žalost, nije došlo od SDP-a,” napominje Miletić i izražava nadu da SDP neće ići u koaliciju s HDZ-om, da će se izvući iz krize u koju je upao i pridružiti se pravim opozicijskim akcijama koje vode IDS i GLAS.



“Nakon kiselog zelja, Zagreba koji je lijep po kiši te satiranja protivnika satire, g. Bernardić jaše dalje,” stoji u priopćenju GLAS-a, koji Bernardićevu izjavu naziva “satiričnom”. GLAS podsjeća da je kao stranka nastao iz protesta protiv koalicije s HDZ-om i da je s IDS-om prisilio Vladu da ratifikaciju stavi na dnevni red, pa se čudi da “g. Bernardić to ne zna”.

“Istovremeno nas je začudilo vrludanje samog g. Bernardića u izjavama oko ratifikacije Istanbulske konvencije zbog čega su se i pojedini saborski zastupnici SDP-a morali ograđivati od izjava vrha stranke,” stoji u priopćenju GLAS-a. 

I stranka Pametno ističe da jasno podržava Istanbulsku konvenciju, za razliku, kako ističe, od SDP-a, koji je nije ratificirao kad je mogao, “a ni sada je ne podržava bez zadrške.”

“Gospodin Bernardić nastavlja zabavljati hrvatsku javnost umjesto da se ozbiljno pozabavi stanjem u vlastitoj stranci,” poručuje Pametno.

“Bernardić očigledno razumije da je Pametno prepoznato kao stranka modernih ideja, koja sve više raste, pa nas napada i gradi prostor za svoju kaoliciju s HDZ-om. Mi ćemo se i dalje jasno i bez rezerve zalagati za sekularnu državu, slobodu pojedinaca, prava manjina, prava žena na sve svoje izbore, tržišnu ekonomiju i sve ostale vrijednosti modernog društva. Njemu, SDP-u i HDZ-u unatoč,” stoji u priopćenju te stranke.

Podsjetimo, Bernardić je u emisiji “Bez cenzure” na Rovinj FM-u rekao da su se na Istanbulskoj konvenciji razotkrili mnogi u Hrvatskoj, “prije svega oni koji su bili spremni podržati premijera Andreja Plenkovića u naumu da falsificira tu konvenciju”, navodeći među ostalima IDS jer je, kazao je, “njegov predsjednik Boris Miletić postao, kako se čini, Plenkovićev glasnogovornik”. Rekao je i da se članice Amsterdamske koalicije nisu ogradile od koalicije s HDZ-om i da je “na SDP-u odgovornost da ne dopusti da HDZ u tihoj suradnji s IDS-om okupira Istru”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI