MILETIĆ REAGIRAO NA GNJUSNU DEŽULOVIĆEVU KOLUMNU: ‘U njegovoj glasnoj patnji Jugoslaviji bi robijao na Golom otoku ili završio u jami’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić reagirao je na kolumnu novinara N1 Borisa Dežulovića koji je u njoj napisao ‘Jebo vas Vukovar’.

Miletićevu objavu prenosimo u cijelosti:

“U Hrvatskoj koju nam je omogućila i žrtva Vukovara neki Dežulović može pišati i po svetinji Vukovara. Dok u Dežulovićevoj glasnoj patnji Jugoslaviji za takvo pišanje bi robijao po Golom otoku ako bi imao sreće pa prije ne bi završio u nekoj jami.

Dežulović je napisao jednu odvratnu kolumnu u kojoj grubo difamira Vukovar, žrtvu Vukovara i hrvatske branitelje.

Osobno, nisam za nikakve zabrane. Hrvatski branitelji su se borili za slobodu, pa da u toj slobodi tamo neki Dežulović može i pljuvati po našim najvećim svetinjama. Jer i to je demokracija. Ali, isto tako trebamo se pitati: u Dežulovićevoj Jugoslaviji tko je mogao tako pišati po Titu, partiji, narodnim herojima? A da pritom mu glava ostane na ramenima.



I to je razlika Dežulovićeve režimske Jugoslavije i naše demokratske Hrvatske.

Zamislite, u nekom paralernom univerzumu što bi se dogodilo da u istom takvom tekstu samo netko zamijeni – umjesto Vukovara – Jasenovac ili ne daj Bog Auschwitz? Bio bi osuđen od svih donekle ozbiljnijih institucija i osoba i vjerojatno bi nakon toga mogao pisati u Modroj lasti, ali pod pseudonimom.

Nisam za zabrane koji zagovaraju neki, nisam ni za cancel kulturu koja bi bojkotirala medije koji takve tekstove objavljuju, ali jesam za osudu od strane svih onih kojima je Hrvatska na srcu.

Ako su neki izdali Vukovar i Hrvatsku, ako ga neki koriste za svoje sitne i stranačke interese, to ne znaci da Vukovar nije svet i poseban za hrvatski narod nego su ti koji trže s domoljubljem ništarije.

Kao što su, recimo to glasno, ništarije i oni koji pišaju po vukovarskoj žrtvi”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI