MILETIĆ ODGOVORIO KEKIN: “Mi koji odgajamo djecu nećemo osakatiti hrabrost naše mladosti ispod nekog balona fejk zaštite”

Screenshto N1

Saborski zatupnik Mosta Marin Miletić reagirao je na izjave zastupnice Ivane Kekin iz Možemo koja je poručila kako bi uklonila mural posvečen legendarnom Zvonimiru Bobanu.

Budući da je mural na kojem je prikazana legendarna scena u kojoj Boban udara ‘milicionera’ prikazan na osnovnoj školi, Kekin tvrdi kako je prenasilan za tu lokaciju.

No Miletić joj je poručio oni koji odgajaju djecu znaju da “nije naše sačuvati djecu ispod nekog balona fejk zaštite i osakatiti hrabrost naše mladosti”.


“Mi djecu učimo da su mir i sloboda naše najveće vrijednosti, ali isto tako učimo ih da se moraju oduprijeti tlačitelju”, poručio je.

Također je pozvao zagrebačke navijače Bad Blue Boyse da čuvaju mural od uklanjanja.Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Neka Bobana na zidu škole

Ivana Kekin (Možemo) je u gostovanju na N1 televiziji izjavila kako bi izbrisala legendarni mural na kojem Boban udara milicajca jer je to, po Ivani Kekin nasilna slika i da nije za zid osnovne škole.

Ja sam navijač Rijeke. I znam da su momci iz Armade, Torce, Boysa, Kohorte PRVI stali na branik Domovine. S tribine na prve linije u borbi za slobodu.

Ajmo mlađim generacijama objasniti da znaju što se dogodilo: Dinamo je ugostio Crvenu zvezdu na Maksimiru dan nakon prvih višestranačkih izbora. Raspadala se Jugoslavija, a događaji s Maksimira najavili su Domovinski rat.

Delije su provalili na južnu tribinu, a milicija je tukla Boyse. I tada je Zvonimir Boban nogom udario milicajca u obrani navijača Dinama. Bobanov udarac je bio obrambeni udarac kojim je htio zaštiti mladića od režimskog pendreka. Tako da je taj čin nagovijestio borbu našeg naroda za slobodu.

Za Možemo i njihovu zastupnicu Kekin je vjerojatno i David nasilan jer je praćkom pogodio tiranina Golijata. Nadam se da takvima nisu nasilni i heroji koji su branili naše kuće, ulice, naše gradove i obitelji u Domovinskom ratu.

Ja mislim da našu djecu ne smijemo skrivati od istine. Tako i od istine Domovinskog obrambenog rata. I dobro je da je taj mural baš na zidu osnovne škole.

Bobanovim udarcem je simbolički započela obrana Domovine, a završila je davanjem života tisuća naših najvećih sinova i kćeri Domovine. Mi koji odgajamo djecu znamo: nije naše sačuvati djecu ispod nekog balona fejk zaštite i osakatiti hrabrost naše mladosti. Mi djecu učimo da su mir i sloboda naše najveće vrijednosti, ali isto tako učimo ih da se moraju oduprijeti tlačitelju.

Zato neka Bobana na zidu škole.

A ako Možemo krene i u ovu akciju brisanja murala – svaki grad ima svoje čuvare – Zagreb ima Boyse. A Boysi imaju i dovoljno hrabrosti i dovoljno farbe.

Podrška, momci!!

Hrvatska, ljubavi naša”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI