MILETIĆ JE PROTIV COVID POTVRDA: ‘Podiže se nekoliko stotina tužbi’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić na Facebooku je objavio kako se pojavila inicijativa od preko 200 odvjetnika koji propitkuju zakonitost uvođenja obaveznih covid potvrda.

“Kako se Hrvatska odvjetnička komora oglušila prema uvođenju najavljivane mjere, odvjetnici su počeli samoinicijativno  pripremati nacrte prijedloga ocjene ustavnosti i zakonitosti mjera i odluka Stožera, pojedinačnih tužbi prema sudovima, te drugih pravnih lijekova koja su im na raspolaganju, a sve radi zaštite prava građana koje zastupaju, dakle ne samo svojih stranaka nego i ostalih građana, jer odvjetnici drže  da su temeljna ljudska prava i slobode ugroženi”, kaže Miletić te dodaje kako je najavljeno nekoliko stotina tužbi.

Pozvao je one građane, koji smatraju da su im ugrožena temeljna ljudska prava, da mu se jave.

“Mi Hrvati smo miroljubiv narod. S ogromnim pragom tolerancije. Ali, nećemo dopustiti da nas se ucjenjuje i prisiljava na nešto što po svojoj savjesti ne želimo. Hvala svim odvjetnicima, ovo je ogromna stvar – što su odlučili stati na strani pravde i istine u borbi za svakog čovjeka ove Države i očuvanje temeljnih prava”, napisao je Miletić i pozvao građane da dođu na prosvjede protiv covid potvrda koji će se u subotu u 15 sati održati na zagrebačkom Trgu svetog Marka i na riječkom Korzu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI