MILANOVIĆA U FINSKOJ NE DOŽIVLJAVAJU OZBILJNO: ‘Pa naši su građani njegovim izjavama potpuno zbunjeni’

Foto: Cropix

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg okupit će visoke dužnosnike iz Švedske, Finske i Turske kako bi pokušao premostiti tursku blokadu prijema te dvije zemlje u NATO. Dok Švedskoj prijeti politička kriza i mogla bi ostati bez vlade u trenutku dok vodi ove osjetljive pregovore, o uvjetovanju ulaska u NATO priča i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Sve to za RTL je prokomentirala i finska ministrica Tytti Tuppurainen.

Što se tiče izjava predsjednika Milanovića tvrdi kako razumiju zabrinutost koja se tiče reforme izbornog zakona u BiH. “Do reforme bi trebalo doći i Finska podupire međunarodne napore da se olakšaju pregovori oko izmjene izbornog zakona. Ali moram reći da je pitanje članstva Finske u NATO savezu odvojeno od pitanja BiH”, rekla je.

“I u tom smislu u potpunosti razumijem da su možda neki naši građani malo zbunjeni izjavama vašeg predsjednika. Finska razumije da su to odvojena pitanja, ali imamo i razumijevanja za zabrinutost vašeg predsjednika”, dodala je.

Upitana boji li se da bi to moglo usporiti njihov ulazak u NATO, kaže: “Čuli smo mišljenja i čvrste stavove vašeg premijera i vašeg ministra vanjskih poslova, Vijeće je potvrdilo da Hrvatska želi dobrodošlicu Finskoj u NATO i mi u to vjerujemo”.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI