MILANOVIĆ VRATIO ODLIČJA BRANIMIRU GLAVAŠU: On mu se zahvalio i poslao zanimljivu i oštru poruku bivšoj predsjednici!

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović poništio je odluke o oduzimanju odlikovanja i čina Branimiru Glavašu.

Odlikovanja i čin Glavašu je, podsjetimo, 2010. oduzeo tadašnji predsjednik Ivo Josipović. Tada je Glavašu oduzeto sedam odlikovanja i čin general bojnika.

Bivšem osječko-baranjskom županu, osnivaču HDZ-a i ratnom čelniku sekretarijata za obranu vraćena su tako sljedeća odličja: Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, Red kneza Domagoja s ogrlicom, Red bana Jelačića, Red Ante Starčevića, Red hrvatskog trolista, Spomenica domovinskog rata i Spomenica domovinske zahvalnosti.

Odluka predsjednika Republike objavljena je jučer u Narodnim novinama. Navodi se da je donesena 21. svibnja na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske i to na temelju dviju sudskih odluka koje predstavljaju preokret u slučajevima ‘selotejp’ i ‘garaža’, u kojima se Glavaša tereti za počinjenje ratnih zločina.

Na ovu odluku je reagirao i sam Glavaš. Na svom profilu na Facebooku napisao je: “Hvala Bogu da imamo predsjednika koji poštuje Ustav, zakone RH i i sudske prakse, a ne kao ona ‘kokoš’ koja je, nakon što je izgubila predsjedničke izbore, pokazala srednji ‘prst’ cijeloj naciji.”



Glavaš je pred predsjedničke izbore 2020. godine dao podršku i potpis Zoranu Milanoviću. Rekao je tada da mu se Milanović sviđa kao političer i da je uvijek bio korektan prema njemu.

Screenshot/Facebook

Facebook Comments

Loading...
DIJELI