MILANOVIĆ URUČIO ODLIKOVANJA: Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske dobilo 77 dobrovoljnih darivatelja krvi od 195 odlikovanih u 2019. godini

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta, Dario Andrišek

Predsjednik Zoran Milanović u utorak je uručio odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, a sedamdeset pet puta za žene dobrovoljnim darivateljima krvi u 2019. godini.

Predsjednik Republike odlikovanja je uručio na Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi, objavljeno je iz Ureda predsjednika RH.

Obraćajući se darivateljima i darivateljicama krvi, Milanović je istaknuo kako mu je osobita čast i zadovoljstvo, u ime Republike Hrvatske “nagraditi i odlikovati jednu grupu nesebičnih ljudi koji doslovno daju sebe, otkidaju od sebe, da bi netko nepoznat bio izliječen ili da bi mu bio spašen život”.

“To je najplemenitija vrsta davanja i darivanja jer uz nju ne ide pompa, ne ide slava, ne idu vijesti, ne ide ništa što je javno, samo privatno i osjećaj da si učinio dobro djelo”, rekao je predsjednik i zahvalio darivateljima.

“Moja je čast da vas mogu odlikovati u ovom razdoblju u kojem jesam predsjednik Republike i s obzirom da je danas 14. lipnja – Svjetski dan dobrovoljnih darivatelji krvi – ja vam ga čestitam i želim vam još uvijek puno ovakvih dana”, naglasio je.



Odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 77 dobrovoljnih darivatelja krvi od 195 odlikovanih u 2019. godini.

U ime odlikovanih, dobrovoljni davatelj krvi Igor Strbad zahvalio je predsjedniku Milanoviću na dodijeljenim odlikovanjima. Istaknuo je da sve dobrovoljne darivatelje krvi ispunjava i veseli što su svojim humanim činom spasili mnoge živote i vratili mnoge osmjehe na lica.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI