MILANOVIĆ U NEW YORKU ŠOKIRAO NOVINARE: ‘Ja sam predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini’

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović iznenadio je u New Yorku novinare izjavom da je predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini. Novinari su na to tražili da dodatno pojasni što je mislio.

Komšić je ovdje došao i kao jedan od članova Predsjedništva, ne znam uopće s kakvim mandatom, u čije ime govori, čak i da je predstavnik Hrvata jer funkcioniraju kao tri člana. Rekao sam da sam ja predsjednik hrvatskih građana i pa na neki način Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza”, rekao je Milanović u videu Al Jazeere, a prenosi N1 BiH.

Novinare je zanimalo je li on zaista rekao da je predsjednik Hrvata u BiH: “U onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, da se brinemo i vodimo računa o statutu Hrvata izvan Hrvatske, ali uz puno poštovanje zemalja, da”, odgovorio je Milanović.

Novinari su dalje inzistirali na odgovoru jer je on predsjednik Republike Hrvatske.

“Hrvati u BiH i New Yorku imaju pravo glasa, često sam to problematizirao, ali ako tako mislite, trebalo bi mi zabraniti ulaz u BiH”, rekao je Milanović.



Na pitanje zar nisu predsjednici BiH tri člana Predsjedništva BiH, Milanović je naveo kako svi građani BiH hrvatske narodnosti imaju hrvatsko državljanstvo.

“Jesam li im ja predsjednik? Mislim da jesam. To politika koju nisam ja provodio, ali da je takva danas i da su to političke i formalno-pravne činjenice”, rekao je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI