MILANOVIĆ U ĐAKOVU KOMENTIRAO MEĐUNARODNU POMOĆ HRVATSKOJ U DOMOVINSKOM RATU: ‘Prije bismo rekli da je imala opstrukcije, prijezir, nepovjerenje i koja nije imala protuoklopa’

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović u subotu je u Đakovu sudjelovao na 15. obljetnici osnutka Udruge veterana 122. đakovačke brigade HV.

“Ti dobri, pravi ljudi obranili su Hrvatsku u vrijeme kada Hrvatskoj nitko nije pomogao i kada do Hrvatske, realno, nikome nije bilo stalo”, istaknuo je tom prilikom predsjednik.

“Govorimo o kraju 1991. godine, govorimo o dramatičnim mjesecima i tjednima prije hrvatskog međunarodnog priznanja, a nakon priznanja to bila neka druga priča koja, međutim, nikada ne bi počela da nije bilo Hrvatske vojske, vojnika, čak niti vojnika, jer država formalno nije niti postojala”, dodao je Milanović.

“Prije bismo rekli da je imala opstrukcije, prijezir, nepovjerenje i koja nije imala protuoklopa”, komentirao je Milanović međunarodnu pomoć Hrvatskoj.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

“Hrvatska se obranila sama, zahvaljujući tom malom broju pravih ljudi, zahvaljujući odlučnosti hrvatskog političkog vodstva tog vremena i prvog predsjednika Franje Tuđmana, hrvatskih generala nastalih u Domovinskom ratu, ali i onih koji su školovani ranije u sustavu bivše vojske i države”, nastavio je Milanović.



“To je bio politički proces čiji cilj je bio da se Hrvatsku naprosto moralno i energetski ponizi i uškopi. Nemam drugog izraza. To nije uspjelo iz niza razloga“, rekao je o skoroj 10. obljetnici od oslobođenja optužnice hrvatskih generala.

Predsjednik Udruge veterana 122 brigade HV-a Đakovo Jozo Totić dodao je da godišnje umire 50 branitelja te da je prva trajna zadaća Udruge skrb za sve branitelje radi očuvanja zdravlja i pomoći u liječenju.

Potpredsjednik koordinacije Udruga branitelja i stradalnika Osječko-branjske županije Dubravko Pancić naglasio je kako je i Osijeku potrebno otvaranje Veteranskog doma, poput onog u Šibeniku. Ističe kako je u Osijeku oko 1200 poginulo branitelja i preko 1300 civila.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI