MILANOVIĆ SE SUSREO SA SLOVENSKOM ŠEFICOM DIPLOMACIJE: Razgovarali su o eurozoni, Schengenu, situaciji u BiH…

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu se susreo sa slovenskom ministricom vanjskih poslova Tanjom Fajon.

Razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Slovenije, dviju susjednih i, složili su se, prijateljskih zemalja. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja suradnje dviju država u raznim područjima, kao i o ulasku Hrvatske u euro područje i schengenski prostor za što predsjednik Milanović očekuje slovensku podršku, priopćio je Ured predsjednika.

“Tema sastanka bila je i situacija na području jugoistočne Europe, prije svega u Bosni i Hercegovini. U kontekstu skorih izbora u toj državi, predsjednik Milanović je ministrici Fajon ponovio i obrazložio svoj stav kako je važno i nužno osigurati legitimnu zastupljenost sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini. Isto tako, predsjednik Milanović je izrazio zadovoljstvo potporom Slovenije u nastojanju da se BiH osigura status kandidata za Europsku uniju, a što i sam zagovara. Nadalje, tijekom razgovora bilo je riječi i o sigurnosnoj krizi koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu”, dodaju u priopćenju.

Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Sastanku su prisustvovali i Gašper Dovžan, voditelj Kabineta ministrice Aleš Balut, savjetnica ministrice za odnose s javnošću Milica Kotur, v. d. generalnog direktora Direktorata za međunarodno pravo i zaštitu interesa dr. Marko Rakovec, v.d. generalne direktorice za EU poslove Ksenja Škrilec i voditelj Sektora za susjedne države Matej Andolšek.

S hrvatske strane, nazočili su i izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Sloveniji Boris Grigić, pročelnik Kabineta Predsjednika Republike Bartol Šimunić i savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI