MILANOVIĆ SE JAVIO OKO REZOLUCIJE IZ NJEMAČKE: ‘Nismo branili BiH da bismo trpjeli svinjarije iz Berlina, a vlast šuti! Jadno!’

Foto: Goran MEHKEK/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je komentirao odluke njemačkog parlamenta.

“Njemački parlament na inicijativu muslimanskih lobista iz SPD-a, bošnjačko muslimanskih lobista, nova generacija političara, toksična sorta, donosi tako neizbalansiranu rezoluciju”, istaknuo je predsjednik Milanović te je ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu kazao kako je to njemačka politika, iako je ministar izjavio kako rezolucija nije službeni stav Njemačke.

“To što si agronom i stručnjak za rasplod svinja, ne znači da nakon 30 godina ne moraš znati osnovne stvari. Njemački parlament, Bundestag, se bavi unutarnjim problemima Bosne i Hercegovine i imaju velike dizajne za BiH”, kazao je Milanović.

“Hrvatski parlament šuti, umjesto da donese istu takvu deklaraciju, ali suprotnog sadržaja i kaže: Gospodo, dok je Hrvatske to neće proći”, nastavio je.

Dodao je i kako je Hrvatska branila Bosnu i Hercegovinu, da bismo “danas trpjeli svinjarije iz Berlina, da nas se optužuje da smo remetilački faktor, da komadamo BiH i na sve to naša vlast šuti. Defanzivno, kukavički, jadno”.



Milanović se osvrnuo i na nacrt izmjene zakona u BiH, što je pripremio Christian Schmidt.

“Koliko mjeseci ga ja pozivam da to napravi? I sad frajer to stvarno radi”, ustvrdio je.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI