MILANOVIĆ S POŽARIŠTA OPLEO PO BANOŽIĆU: ‘Sitni prevarant da mi smanjuje ovlasti? Pa njemu je mjesto u Remetincu! ‘Ovo se nije smjelo dogoditi’

Foto: Niksa Stipanicev/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je u petak požarom pogođeno područje kod Šibenika.

Predsjednik se u Zatonu najprije sastao s lokalnim vatrogasnim zapovjednicima, a potom krenuo u obilazak područja, posjetio i je i jednu izgorjelu kuću, nakon čega je dao izjavu u Raslini.

“Ovo se nije trebalo dogoditi i odgovoran je onaj koji time upravlja. Za ovo nema opravdanja”, rekao je Milanović.

“Znate li koliko plaćaju ove dečke ovdje? Ajde vi ovdje izgorite za 5000 kuna. U Vladi više razmišljaju kako će oštetiti državu. Oni trebaju platiti više dragovoljcima”, rekao je.

“Ne kažem da nije napravljeno ništa, ali nije napravljeno dovoljno”, dodao je.“Vojska se time ne bi trebala baviti, u normalnim okolnostima vojska ne bi trebala dolaziti na požarišta”, rekao je Milanović prenosi N1.

Osvrnuo se na inicijativu smanjenja ovlasti Milanoviću.

“Ako neće biti jednog zapovjednika, ne mogu biti dva. Ustav je savršeno jasan, zakon je već napisan da se predsjednika ograničava. Kada bismo gledali pravno, masa toga je protuustavna. Plenković želi da stranka preuzme i Hrvatsku vojsku”, rekao je.

“Ne može mi ovlasti uzimati netko tko je sitni, korumpirani preverant, kojem je mjesto u Remetincu. Čovjek je uhvaćen u krađi”, rekao je Milanović misleći o Banožiću.

“Imam puno više empatije za Tolušića, frajer na kraju ipak proizvodi neko vino. Te EU fondove treba izvlačiti pod svaku cijenu, to je naš novac. Daju ti taj novac, strogi su kriteriji, onda ti još pošalju tužitelje iz Bruxellsa. OK, super, živjela EU. No dobro, ono što je kažnjivo, treba kazniti. Ali u odnosu na Banožića, Tolušić je bečki dječak svilenog glasa. Banožić je radio direktnu štetu državi. Što se čeka, jeste li ispitali čovjeka? Što je s Banetom? S osobom koja uživa potpunu podršku Plenkovića na razaranju sustava”, dodao je Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI