MILANOVIĆ PUTUJE U LONDON: Bit će na pogrebu kraljice Elizabete II.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović putuje u London i bit će 19. rujna na pogrebu kraljice Elizabete II., potvrđeno je iz Ureda predsjednika.

Očekuje se da će na pogreb doći stotine šefova država i vlada i drugih državnika iz cijelog svijeta te nekoliko europskih kraljica i kraljeva.

Na pogreb će doći i američki predsjednik Joe Biden, potvrdili su dužnosnici. Bijela kuća je objavila da će Biden doći sa suprugom Jill.

Ispraćaj kraljice Elizabete II. trebao bi početi u podne po srednjoeuropskom vremenu u Westminsterskoj opatiji u Londonu.

Taj dan će za Britance biti neradni dan.Dostojanstvenici će u Westminstersku opatiju putovati u autobusima s pratnjom, a “zbog strogih sigurnosnih i cestovnih ograničenja” od njih će se tražiti da ne idu svojim privatnim državnim vozilima, navodi se u dokumentima koje je vidio portal Politico.

Taj je portal objavio da će samo šefovi država i njihovi supružnici ili partneri biti pozvani na pogreb 19. rujna zbog ograničenog prostora u povijesnoj građevini.

Očekuje se da u London doputuju i članovi europskih kraljevskih obitelji iz Španjolske, Belgije, Norveške, Danske, Švedske i Nizozemske.

Posljednje počivalište kraljice Elizabete II. bit će u kapeli svetog Jurja u Windsoru, pokraj istoimenog kraljevskog dvorca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI