MILANOVIĆ PONOVNO U SVOM STILU: ‘Nokat jednog Hrvata iz BiH za mene je važniji od Schengena’

Screenshot/N1

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u petak je sudjelovao na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi”. Tom su prigodom dodijeljene beretke pripadnicima 2. mehanizirane bojne “Gromovi”.

Osvrnuo se na proširenje NATO saveza te dodao kako on i premijer Andrej Plenković trebaju biti jedinstveni.

“Tada bi nas shvatili ozbiljno. Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH”, rekao je Milanović.

Ni Jandroković nije ostao bez njegova komentara.

“Odgovaram grubo onima koji vrijeđaju i provociraju, drago mi je za taj suzdržani ton. Ali, to me neće uspavati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Neodgovorno je da netko tko vodi hrvatsku državu da ne koristi sve instrumente koje mu stoje na raspolaganju. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija”, naglasio je.



Komentirajući Jandrokovićeve izjave u vezi Rusije, istaknuo je da ga se “Rusija ne tiče, pomaže sebi”.

“Mi se ponašamo kao da nismo država. Nisam mudar, prijek sam, nagao, neobuzdan, ali borim se za svoje, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore”, naglasio je Milanović.

“Nokat jednog Hrvata iz BiH za mene je važniji i vrjedniji od Schengena, Rusije ili Finske”, rekao je.

Opleo je i po ministru Mariju Banožiću. 

“Razina gorljivosti i srčanosti kojom je Banožić pristupio zaštiti pojedinaca trebala nam je ’91., da smo bili tako gorljvi, a bili smo, Srbi ne bi došli do Dunava. Što takav čovjek radi na slobodi, a kamoli u Vladi?”, upitao je.

“Ili je poslovno nesposoban ili je kriminalac. Taj je trebao odletjeti prvi, katastrofa je za Hrvatsku”, rekao je za Banožića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI