MILANOVIĆ ‘POLUDIO’ U IMOTSKOM: ‘Prijeti dronovima, bio je mudžahedinska hostesa a vi me pitate za Kajtazija? Dosta više tog prenemaganja’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je u Imotskom na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 115. brigade HV Imotski. Prije toga je kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima imotskog kraja, na tvrđavi Topana, položio vijenac i zapalio svijeću. Potom je dao izjavu u kojoj se osvrnuo na medijske napise kako je uvrijedio Rome.

“Jesam rekao da Romi kradu? Nisam. Bave se tim stvarima, jesam trebao reći da su Romi doktori znanosti?”, rekao je Milanović. On je jedini zastupnik manjine koji ima biračku podršku, ima puno djece romske nacionalnosti, svi su glasali za njega, rekao je Milanović.” Koga sam uvrijedio? Nevjerojatno koji bezobrazluk”, kaže Milanović.

“Predugo se bavim politikom da ne osjećam što jest dopušteno, što nije. Romi se bave tim stvarima. Što se dogodilo u Hrvatskoj dobro za Rome otkad je Veljko Kajtazi saborski zastupnik? Ja mogu reći što sam ja napravio, on je za sebe napravio”, pita se predsjednik.

Potom se osvrnuo na situaciju u BiH:

“Džaferović koji je bio mudžahedinska hostesa, on sad prijeti dronovima, to je tema, a vi mene pitate za Kajtazija”, rekao je Milanović.



“Čovjek koji sve shvaća osobno. Što su nam donijeli ljudi s kojim razgovara već dvije godine. Ništa”, komentira  Milanović Plenkovića.

“Sapun prije parfema”, kaže i dodaje kako to vrijedi za sve. “Prvo mi isporuči ono što smo se dogovorili. Prvo mi daj kruha, poslije ćemo kavijar”, kaže i dođe da Plenković kroz njega opravdava svoju intertnost.

Milanović kaže kako je poslao Plenkoviću poziv na sastanak Vijeća za sigurnost na kojem je htio razgovarati o BiH, a ostavio prostor i za druge teme o kojima je htio premijer.

“Ali nije bilo po njegovom i to plaća hrvatski narod”, kaže Milanović zašto je Plenković odbio.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI