MILANOVIĆ OŠTRO PROTIV BANOŽIĆA: ‘Ministar se najavio i onda kao zadnji sitni tat ne dolazi’

Screenshot/N1

U vojarni “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama održan je svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo. U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske među kojima se nalazi šest žena. Svečanosti je nazočio predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović. Ministar obrane, Mario Banožić također je trebao nazočiti, međutim, odustao je, nakon odluke predsjednika da na ispraćaju ne budu pripadnici medija.

Nakon ispraćaja vojnikinja i vojnika, Milanović se obratio novinarima.

Prvo je rekao kako se “ministar u zadnji tren nije pojavio”.


“Bio je najavljen, a i djetetu je bilo jasno da je to manevar da sa svima skupa manipulira”, rekao je predsjednik.

Dodao je da je odlučeno da ubuduće na ovakvim događajima dnevna politika bude isključena.“Izjave će se događati izvan vojarne. Je li vam to jasno? Vas vojska uopće ne zanima. Ako treba davati političke izjave one će se davati izvan vojarne. Mora vam biti jasno, a slagati se ne morate”, rekao je Milanović.

Dodao je da događaj nije predviđen za medije. “Rekao sam par prigodnih rečenica našim curama i dečkima, njih 130 koji idu na Kosovo”, istaknuo je.

“Ne dopuštam zulum vojske, iskaljivanje na časnicima. Ovo je prostor koji ima poseban senzitivitet i neću dozvoliti HDZ-u nikakve spletkice unutra. Ministar se najavio i onda kao zadnji sitni tat ne dolazi”, rekao je Milanović.

Govorio je o letovima ministra Banožića te naglasio kako “ne zna što o njegovim letovima misle njegove kolege koji idu preko naplatnih kućica”.

“On hitno leti, a najavi let dan ranije. I onda ga nema niti u letnom manifestu. Ali srećom na kraju ga ne možeš prevariti. I onda kaže da je sve radio na poziv Ratnog zrakoplovstva. Hitno je letio, da mu se ne bi ohladila janjetina u Tisnom, gdje mu tata ima vikendicu, a najavi dan ranije hitni let. Ako to ne smeta njegovim kolegama koji se voze šinobusom, onda me baš briga. Ali ne može se to događati bez pisanog traga, to je strašno što radi”, naglasio je predsjednik.

Banožić se oglasio putem društvenih mreža i rekao kako “ne želi sudjelovati u ovom igrokazu”.

Na Facebooku je ministar obrane napisao “Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku vojarnu ‘132. brigade HV’ na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro”.

Na to je Milanović odgovorio kako “ovo nije igrokaz, ovo je grčka drama”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI