MILANOVIĆ OPET OŠTRO PROTIV PLENKOVIĆA: ‘Ovo je osobni teror i maltretiranje od strane Plenkovića, njegova želja da progura neke svoje ideje’

Screenshot/N1

Predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je bio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Krševana.

Pritom je govorio o Vladinom prijedlogu o sudjelovanju hrvatske vojske u europskoj misiji obuke ukrajinskih vojnika, koji je upućen na raspravu u Hrvatski sabor. Odbio je razmotriti dopis ministra obrane Marija Banožića u kojem se tražila njegova suglasnost za obuku ukrajinskih snaga na teritoriju Hrvatske.

Naime, Banožić je rekao da su odluke o vojsci išle istom procedurom, čak i onda kad je Milanović bio premijer te da ne vidi što je sada sporno.

Nije trebalo dugo čekati na predsjednikov odgovor.

“Ovo je osobni teror i maltretiranje od strane Plenkovića, njegova želja da progura neke svoje ideje”, rekao je Milanović.



“To je rat Amerike i Rusije, Amerikanci preko Ukrajine vode rat protiv Rusije, to moramo konstatirat i situacija je opasnija nego što je ikad bila”, naglasio je Milanović.

Dodao je kako je to “totalno ludilo” te nastavio u svom stilu.

“Svim stručnjacima koji bi mlatili gloginje ja bih pozvao da pročitaju čl. 5 Sjevernoatlantskog ugovora. Mi imamo obavezu sigurnosne pomoći ili priskakanja u pomoć članici NATO-a koja je napadnuta, ali nije apsolutno. Ja te mogu zaštiti od trećega, ali te ne mogu zaštiti od tvog ludila, a to su naša sredstva i naši ljudi”, rekao je Milanović.

Napomenuo je da “Plenković krši Ustav i terorizira državu”.

“Ovo je već neka vrsta light udara. Jedan nasilnik maltretira ovu državu, maltretira zastupnike. Odakle ti pravo da nešto što piše u Ustavu tretiraš drugačije. Ne idem na Ustavni sud. Predsjednik je izabran od građana. Kad su u pitanju odluke koje imaju sigurnosni i obrambeni karakter, moraš se konzultirati s predsjednikom, a saborskim zastupnicima poručujem ‘budite uspravni, ne dajte se zastrašivati’. Ovdje imamo ministra koji je uništavao državnu imovinu. To blato ostaje na prstima i noktima”, naglasio je.

Na pitanje o tome na čiji je poziv došao u Zadar odgovorio je kako “ne čita pozive kao ucviljena udovica”.

“Meni jave što ima, što nema, ne provjeravam tko je zvao”, rekao je predsjednik.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI