MILANOVIĆ OPET IZNENAĐUJE: Sastaje se čovjekom zbog kojeg je lani napustio obljetnicu Bljeska i izazvao pravu buru

Photo: Ivica Galovic/ PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović sutra bi na na Pantovčaku u 11 sati trebao primiti Zorana Marasa, predsjednika Udruge specijalne policije, branitelja zbog kojega je lani napustio obilježavanje obljetnice akcije Bljesak i otišao iz Okučana, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Sporna je bila majica ‘Za dom spremni’

Ono što je bilo sporno i zbog čega je Milanović napustio  Okučane je to što se Maras pojavio u majici  majici HOS-a s pozdravom “Za dom spremni”. A znamo da se proteklih dana dosta govorilo o tome da će ponovno raspravljati o tom pozdravu, te postoji mogućnost da se u novom Kaznenom zakonu on zabrani. Inicijativu je početkom godine pokrenuo predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus.

U Uredu predsjednika nisu to još mogli potvrditi no glasnogovornik predsjednika Nikola Jelić podatak o prijemu nije želio službeno komentirati.

Glasnogovornik dao kratku informaciju



“Predsjednik Milanović u utorak će primiti predstavnike Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge ratnih veterana 1.gardijske brigade Tigrovi” – kazao je Jelić uz napomenu kako će nakon sastanka Ured predsjednika objaviti informaciju o čemu se razgovaralo, ističe Jelić.

“Vjerujem da je predsjednik uvidio da smo mi branitelji svojim postupcima, radom i djelovanjem uvijek poštovali institucije RH pa tako i instituciju predsjednika države jer time poštujemo i sve građane koji su za njega glasali. Tako je, vjerujem, uvidio i da sam ja legalni i legitimni predsjednik Udruge Specijalne policije koja je dala veliki doprinos u Domovinskom ratu. Kada je riječ o našem sporu oko majica HOS-a, ako netko smatra da sam učinio nešto nezakonito, neka me privedu, a ako netko smatra da nešto treba mijenjati, neka mijenja u Saboru ” kazao je Zoran Maras prije desetak dana na Pantovčaku, u prigodi dodjele odličja zaslužnima u akciji Plitvice gdje se s predsjednikom i pozdravio.

Teme razgovora bit će brojne i teške

Premda je Ministarstvo hrvatskih branitelja pokrenulo inicijativu za izradu pravilnika o obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata, braniteljske udruge tvrde da se posljednjih godinu dana nije poduzelo ništa te traže da se ta tematika regulira i zakonom.

Žele da se točno definira protokol kako bi se izbjegle situacije da se na obljetnicama pojavljuju “stotine delegacija” sa svih razina te traže da prioritet dobiju obitelji poginulih i nestalih branitelja, a da sve tri poluge vlasti potom zajednički polažu vijenac. Također, žele da država uz logoraše – koji sada podižu privatne građanske parnice protiv Republike Srbije – stane financijski, pravno i diplomatski te da se o toj tematici obavijesti i EU.

Također, žele da država uz logoraše – koji sada podižu privatne građanske parnice protiv Republike Srbije – stane financijski, pravno i diplomatski te da se o toj tematici obavijesti i EU, ističe Matas uoči sastanka na Pantovčaku.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI