Milanović odgovorio Banožiću: Predsjednik je vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske uvijek

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović u Borovu je položio vijenac kod Spomen-obilježja poginulim redarstvenicima uoči 30. obljetnice pogibije 12 redarstvenika, nakon čega je dao izjavu za medije.

Komentirao je tko će s njim polagati vijence u Okučanima.

“Bit će zapovjednici, Kruljac, Luka Džanko, to će biti moje izaslanstvo. Tko će biti s Plenkoviće, to ne znam, ali oni neće kazao je Milanović.


Kaže da je to dogovoreno u formi usmene zapovijedi i da je to oduvijek tako u Hrvatskoj.

“Tako je uvijek, osim kad poneki ministar ponekad dobije napad od tablete za hrabrost, kad mu šef dolazi u Vinkovce, a upravo smo se razišli ko prijatelji ja i ministar. Predsjednik je vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske uvijek, ne u ratu, jer Hrvatska nikad nije bila u ratu, Tuđman nikad nije proglasio ratno stanje”, rekao je predsjednik.“Sad su lokalni izbori i sad su svi jako hrabri. Meni je ugodno u njegovom društvu, planirali smo ići u streljanu, ali podlegao je pritisku”, dodao je Milanović.

“Ministar neka razmisli kako radi premijer, kako ga devalvira, već mjesecima ne donosi odluku o avionima. Očito ministar na to nema nikakav utjecaj. Moj ministar Kotromanović bi već dao otkaz, ali to u HDZ-u ne ide”, poručio je.

Komentirao je i otvoreno pismo koje potpisuje Stevo Culej u kojemu poziva Državni vrh na zajedništvo u Okučanima.

“Kad je Culej uzeo ravnotežu, jasno je svima koliko je sati.”

“Danas sam ovdje i htio sam se naći s načelnikom ove općine, ne znam kako se zove, iz SDSS-a je. Na kavi, ne da on dolazi ovdje. Onda je nastupila agonija, panično je krenuo izbjegavati sastanak, mora na konzultacije, na kraju on danas ne može. Sada je negdje iza roleta, ja ga pozdravljam. Došao sam ga pitati što ima s pravima Srba i ćirilicom ovdje”, rekao je Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI