Milanović o Stožeru: Pod krinkom struke pogoduje se sitnim interesima pajdaša. To se može promijeniti jedino u Saboru

Foto: Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Rijeci će sudjelovati u programu Ljetne pravne škole na temu: “Diplomacija i pravo 2020.” Tom prilikom dao je izjavu za medije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu ujutro poručio je da se predsjedniku dosadno te da tek sad shvaća kakva je njegova funkcija i da nema velike ovlasti.

“Nije kritizirao mene nego funkciju, ali kako razumijem, rekao je da sam tek shvatio kakav posao radim. Činjenica je da, bilo da je meni dosadno ili ne, onaj tko piše takve poruke na Twitteru, njemu je dosadno. Prostor ljudskih prava je važan, mora se znati podvući crta u slobodnoj demokraciji. Sabor odobrava odluku, ovdje odluke donosi politika, a ne struka, pogoduje se sitnim interesima ovog ili onog pajdaša. On se ne slaže s tim. Ne mogu reći da se on dosađuje. Svaka mjera koja bi išla u neko ograničavanje, mora ići preko Sabora. Ja sam davno prošao kroz ono što prolazi Plenković, možda ga to frustrira. Mi živimo u izvanrednom stanju. Ova maska oko vaših lica nije vaša odluka, to je sve skupa jedan mali cirkus. Moramo imati jasno zacrtano tko što odlučuje. Živimo u izvanrednom stanju za koje nitko nije dao odobrenje. Ovako nije bilo ni u ratnom stanju”, poručio je Milanović.

Poručio je da bi Plenković trebao skupiti dovoljan broj ruku i sa Stožerom civilne zaštite doći pred Sabor.

“Ako ocijenim da ga ljudi u Saboru zatežu, reći ću ‘probao si i nisi uspio’. Riječi koje ja koristim su puno blaže i umjerene nego one koje smo čuli od saborskih zastupnika.”



Rekao je da su sve njegove izjave dobronamjerne.

“Nemam nikakve izborne ambicije, mene ne zanima tko će biti predsjednik SDP-a, što se nekima neće svidjeti, ali govoriti nekom da mu je dosadno i tek je shvatio ovlasti je udar na posao”, izjavio je predsjednik.

“Ovo je sad moja dužnost za koju sam se natjecao i građani su mi dali povjerenje, nekima se to neće svidjeti. Neki će me zviždati i govoriti ‘Za dom spremni’, oni su veći problem od Plenkovića, ali imam ja rješenje i za njih”, istaknuo je.

“Nemam ciljeve u sljedećem mandatu, jer da imam, pazio bih na svaku izgovorenu riječ”, dodao je Zoran Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI