MILANOVIĆ O PUTINOVOM GOVORU: ‘Ovo je užasno opasna situacija, natežem se i rječkam s onima koji su do jučer Putinu virili iz džepova sakoa’

Screenshot/N1

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu je sudjelovao na konferenciji “Dan velikih planova”. Na upit novinara komentirao je obraćanje naciji ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

Rekao je kako je ovo “užasno opasna situacija”.

“Natežem se i rječkam s onima koji su do jučer Putinu virili iz džepova sakoa”, istaknuo je.

“Rusija mora toliko oslabiti da ne može napraviti ništa slično. Vidimo da ona uporno nastavlja… Meni preostaje jedino da nekako olakšam dušu, ali nisam zbog toga da bi olakšao svoju dušu i napravio štetu Hrvatskoj, pazim što govorim, ali između toga da ne govorim ništa i klimam glavom i da govorim nešto, izabrao sam da govorim nešto”, naglasio je predsjednik.

Putin na neki način prijeti i nuklearnim ratom, a na pitanje ima li Hrvatska plan ako dođe do takvog rata, Milanović je rekao da naša zemlja nije sudjelovala u ključnim odlukama.



“Niti smo Poljaci, niti smo upali u Ukrajinu, niti smo donosili ključne odluke. Ušli smo u NATO s primarnim ciljem da nas Amerikanci zaštite od barbarizma i opasnosti iz Beograda. Dakle, niti nas se pita niti dodatno sudjelujemo. Svaka odluka treba biti dobro balansirana. A ne da netko to koristi za osobni probitak”, zaključio je Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI