MILANOVIĆ NIKAD ORIGINALNIJI I OŠTRIJI: Vučić će se zasigurno dignuti na noge kad to pročita!

Screenshot

Nakon povratka iz New Yorka predsjednik Zoran Milanović danas boravi u Varaždinu, u povodu obilježavanja Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije.

Položio je vijenac i zapalio svijeću u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje kod Križa zahvalnosti.

Predsjednik Milanović potom će sudjelovati na svečanom obilježavanju 30. obljetnice oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije.

No najprije je komentirao  svoje izjave odaslane iz New Yorka proteklih dana da je on i predsjednik Hrvata u BiH, te reakcije koje je to izazvalo.

“Ako želite potjerati Hrvate iz BiH, uzimat ćete im temeljna ustavna prava. Postavit ću retoričko pitanje, bi li se narod i njegovi predstavnici zalagali i ustrajali da im se ne dira simboličko pravo da biraju samo svoj člana Predsjedništva da žele otići od tamo? Ne bi! Više nego ranije im je stalo, jedan mali broj ljudi se pristojno i sebično ugradio na neke položaje. Ja mogu biti kritičan i reći da je netko devedesetih bio ratni huškač, no nisam rekao da je četnik. Komšića dovoljno dobro znam, on nije opasan ali ima sebične namjere, ako želiš da sutra nikakav Milanović ili Horvat govore ovako, daj im da biraju svoje ljude tamo”, rekao je Milanović.



Naravno nezaobilazno je morao komentirati svoje izjave i rečenicu da je Vučić ratni huškač te reakcije iz Srbije.

“On to ne može promijeniti, to jako opterećuje njegovo djelovanje, njegov glasnogovornik je hologram, sve što govori on i njegovi pobočnici su riječi Vučića, ja nemam svoje galamdžije i bukače koji će Vučića vrijeđati, ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj, neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji, kakve bi tek onda šteta bila?! Postoji stanje kriptohizam kada se gonade ne spuštaju u skrotum, ima kod nekih i kriptocefalus, mozak koji se ne vidi, ali izlječivo je”, rekao je Milanović

Posebno je pak u Hrvatskoj odjeknula vijest kako će zajedno s njim u New Yorku boraviti i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Milanović je kazao da ga je nazvala mjesec dana ranije, a on je rekao da je to u redu.

Poručio je također ljudima da se cijepe  jer će im život niti normalniji.

Kratko je komentirao i slučaj sudske zabrane portalu H-alter da pišu o Poliklinici za zaštitu djece i mladih te sada već bivšoj ravnateljici Gordani Buljan Flander.

“Ona je neki rod moje supruge, ali ne znam čemu tužba. Šteta, ona ima godine pred formalnu mirovinu, napravila je puno za zaštitu djece, svašta se piše, no očito je u ime institucije tražila tu privremenu mjeru”.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI