MILANOVIĆ NALJUTIO AUSTRIJANCE! Mjere lockdowna nazvao – glupostima

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Iz austrijskog ministarstva vanjskih poslova u Beču pozvali su na razgovor hrvatskog veleposlanika u Austriji Danijela Glunčića i to zbog izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na račun austrijske korona-politike, potvrdili su za Hinu iz hrvatskog veleposlanstva.

“Mogu potvrditi da sam bio pozvan na razgovor u ministarstvo vanjskih poslova Republike Austrije”, rekao je Glunčić. Odbio je komentirati sadržaj razgovora.

Kako je priopćilo austrijsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova, a kako prenose austrijski mediji, Glunčić je na razgovor pozvan zbog “izuzetno neobičnih izjava hrvatskog predsjednika”. Te su izjave tom prilikom “najoštrije odbačene”.

“Usporedba mjera protiv pandemije koronavirusa i fašizma je neprihvatljiva. U našoj je odgovornosti da zaštitimo građane Austrije i mi shodno tomu i djelujemo”, piše u priopćenju ministarstva, kako prenosi agencija APA.

“Hrvatskom veleposlaniku u Austriji je jasno prenijeta začuđenost ovim izjavama”, rekao je državni tajnik u ministarstvu Peter Launsky-Tieffenthal.



Austrijski mediji citiraju hrvatskog predsjednika koji je, nakon susreta s papom Franjom u Vatikanu u ponedjeljak, austrijske mjere lockdowna za necijepljene usporedio s metodama “koje podsjećaju na tridesete” i nazvao ih “glupostima”.

Naime, u Austriji od ponedjeljka vladaju stroge mjere ograničenja kretanja za necijepljene i one koji nisu preboljeli koronavirus.

Osobe koje nisu cijepljenje ili preboljele covid u Austriji smiju napustiti svoj stan samo u iznimnim slučajevima poput nabave namirnica, posjeta liječniku ili ljekarni ili odlaska na posao.

Poštivanje te mjere striktno će se provjeravati, a prekršaji će biti kažnjeni kaznama do 1450 eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI