MILANOVIĆ NA PROSLAVI DANA GRADA VUKOVARA: ‘Iz Srbije u Rusiju mogu samo toćkićima’

Foto: Screenshot/N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je posjetio Vukovar prilikom Dana Grada.

“Vukovar, grad je bio ruševina, godinama je to bolno izgledalo, podijeljeno, stvari su se počele mijenjati, grad je lijep, uredan. Želim reći koliko ste napredovali, svi su zaslužni, ja sam bio premijer u teškim vremenima, nije bilo EU fondova, a to je jedina mjera našeg uspjeha, dokopati se što većeg iznosa, jer kada čujem da smo u 10 godina u plusu 10 milijardi kuna godišnje, to je pola zagrebačkog proračuna na godišnjoj razini”, kazao je Milanović u utorak.
“Što dajemo? Pravo da nam se soli pamet, kako škole trebaju izgledati, ja se s tim što dolazi iz Bruxellesa slažem u nekim stvarima, u nekima ne, mislim da nemamo elementarnu lojalnost partnera, smatram da svi koji imate prezime kao Penava znate o čemu govorim i da očekujemo minimalnu razinu respekta”, poručio je iz Vukovara.
“Sa Srbijom nemamo do kraja raščišćene odnose, živim za to da postanu normalna europska država, da prestane cirkus s naoružanjem, to što oni mogu kupiti je za pet dana rata. Rusija je daleko, nedokučiva, opasna. Sarajevo nije oslobođeno američkim bombarderima, tamo je padala hrvatska krv da bi sada slušali da smo primitivci. Vjerujem da će mi mnogi Vukovarci dati poruku i brojni patrioti. Vitalni interesi hrvatskog naroda u BiH će se braniti iz Zagreba. Iz Srbije u Rusiju mogu samo toćkićima”, dodao je.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI