MILANOVIĆ NA GODIŠNJEM ODMORU! Predsjednik se odmara u oazi jugoslovenskog glamura

Foto: Pixsell

I dok se premijer, kako smo već pisali, odmara između Rijeke i Opatije u vili ‘’Costabella’’, šef države, koji nikome ne ostaje dužan, s obitelji odmara u državnoj rezidenciji vili ‘’Kovač’’ na Hvaru.

Zoks voli ipak malo mondeniji odmor. Predsjednika nećete vidjeti s maskom na katamaranu ili trajektu, njega kako ga jedan udarni reporter nacionalne televizije naziva na Hvar dovozi ‘’helihopter’’ ili po naški helikopter.

Vila ‘’Kovač’’ Milanoviću je dobro poznata, jer je još kao premijer dolazio redovito na najsunčaniji otok. Reporteri bi ga snimali kako trči i održava svoju fit liniju. No ove godine ili ne trči ili nema reportera.


U međuvremenu se Zoran malo zbuckao, valjda od turbo dobrih obroka koje mu kuha supruga Sanja, inače inicijatorica nacionalnog projekta ‘’Živjeti zdravo’’. Ili od restoranske prehrane, jer poznato je da predsednik voli kuhinju jedog poznatog zagrebačkog restorana. Ko zna, možda helić svakog dana dovozi obrok za našeg ‘’kralja’’.

Uglavnom, vratimo se na vilu koja iz vana izgleda jako impozantno, a iz nutra je opremljena još iz doba Jugoslavije. Pa možemo zaključiti da Zoki uživa u Yugo glamuru, vila je uređena još za vrijeme druga Bakarića, koji je tamo obožavao dolaziti, kako bi ublažavao simptome svoje kronične astme.Predsjednik se također žalio na sinuse, pa mu možda rajski vrt vile ‘’Kovač’’ pročisti sinuse. Ako neće vrt, more hoće sigurno, može ‘’grkljati’’ do mile volje, jer ispod vile je plaža.

Sad dolazi ‘’ali’’, jer Milanovićeve obično policijski gliser odbaci na Paklinske otoke ili neku obližnju destinaciju, gdje se u skrovitim uvalama brčka sa Sanjom i sinovima. Nije poznato jesu li djeca s njima, ili im “starci” idu na živce pa su otišli s ekipom na more. Ali nije ni njima lako, zamislite “barite” curu ili dečka ili se ljubite s njom ili s njim (da budemo LGBTQ korektni), a malo dalje vas nadgleda tjelohranitelj.

Tako da u villi je ipak sigurnije, ali i jeftinije…

Photo: PIXSELL

No što ta villa nudi i kako je uređena?

Kao što smo već spomenuli, radi se o yugo-glamuru. Državna rezidencija vila ‘’Kovač’’ sagrađena je sredinom 20. stoljeća na površini od 2856 m2. Smještena je na samom kraju hvarske šetnice, ima veliki vrt, ali i pristup javnoj plaži i vezovima za plovila. Navodno, postoji prolaz iz vile na plažu, tako da uvaženi gosti ne bi morali prelaziti tri koraka preko javne šetnice do plaže, ali kao što smo već konstatirali rijetko plažu uopće koriste.

Vila je uređena još za vrijeme Bakarića i nije se preuređivala, dolje je jedna velika dnevna soba, gore nekoliko malih s pripadajućim sanitarnim čvorovima, zapravo ništa posebno, impozantna iznutra, a ‘yugo’ iznutra. Već vidimo one komunističke glamurozne regale, masivne tepihe i rasklimane stolce.

Prednost je, ako su sve ovo bile mane, da ima prekrasan vidik, veliku terasu i dvorište s kojih puca prekrasan pogled na more. I to je to!

Sad će se neki zapitati, ‘’A bazen, gdje je bazen?’’… Nema bazena, ova vila također kao i Costabella je među skromnijim rezidencijama. Prava manga je na Brijunima, ali tamo se nitko ne usudi otići na ljetovanje, valjda zbog osude javnosti, a valja napomenuti da je Tito obožavao Brijune. Tuđman bi skoro cijelo ljeto tamo provodio i primao ulizice koje bi dolazile iz ovog ili onog razloga. Posebno bi se razdragali kada bi ih pozvao na zajedničko kupanje.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

No vratimo se na trenutnog Tuđmana. Dok je bio premijer, Zoran Milanović je svoj godišnji plaćao iz svog džepa pa je i sada situacija ista. Na otoku ga se rijetko viđa za razliku od Mesića koji je “brijao” po otoku i družio se s lokalcima. Redovito bi bježao osiguranju, a komotno je mogao otvoriti kakav korner, gdje bi pričao viceve. Jedan vic 20 kuna. Manje bi mu skinuli s plaće za korištenje vile.

Zoks vjerojatno dežura na Facebooku i prati SVE pa da može reagirati ili se jednostavno prepustio odmoru ili “gnjavi” svog glasnogovornika da smišlja unaprijed statuse i razrađuje situacije.

A možda konačno uživa u društvu supruge, ona smišlja menije i kuha, kada skuha “murja” ih vodi na Paklenske pa mu se tamo Sanja frustrirano žali: “Ali Zorane onu moju izjavu oko rezanja crnog kruha na tanke šnite nitko nije shvatio”.

Zoran će njoj na to: “Daj Sanja dobro je, drviš o tome već godinama, ‘ko je shvatio je shvatio, ‘ko nije ni neće’’, reče Zoran i nastavi čitati izvješća tajnih službi dok Sanja proučava najnovije trendove u prehrani, razmišljajući kako Zorana natjerati na fizičku aktivnost, jer od teretane se malo razjačao kako je rekla.

“Nego jel ima još one paštete od jučer i kruha”, upita on, Sanja zakoluta očima, doda mu hranu, a on razočaran jer je kruh crni. Tu je malo zaiskrilo pa Zoki raskolači oči i laganim glasom kaže: “Ali dogovorili smo se da ćemo na godišnjem samo bijeli kruh!”

Zoran ovoga puta zakoluta, okrenu se svatko na svoju stranu, Sanja nastavi čitati najnovije trendove u prehrani, a Zoran izvješća tajne službe, dok iz tajnog predsjedničkog ruksaka, koji se otvara samo uz pomoć otiska oka ili tajne šifre izvadi jednu bijelu liziku pritom lagano treskavih ruku da Sanja ne skuži. Nakon toga spušta izvješća, otvara WhatsApp i šalje poruku Plenkoviću.

Milanović: Jel i tebe ova tvoja izluđuje?
Plenković: Ne stignem sad Zorane na tržnici sam, napisala mi je popis od 20 stvari, a ja mislio da ćemo danas janjetinu.’
Milanović: Janjetinu po ovoj vrućini?
Plenković: Daj molim te pusti me, već danima jedem neke lagane salatice, baš sam se nabrijao danas na nju.
Milanović: Ajde mi ćemo u Zagrebu na janjetinu samo ti i ja, dragi moj, malo mi fališ.
Plenković: I ti meni ljubi, ajde moram ić
Milanović: Zovi me navečer kad završiš sve da malo pričamo.
Plenković: Deal, pusa.
Milanović: Pusa.

Evo kako našem Zoki malo za sriću triba.

Ugodan odmor predsjedniče i nemojte dugo, bez vas politička zbilja nije ista.

Opaska: Tekst je slobodni plod mašte autora uz relevantne informacije o villi i predsjednikom boravku na Hvar te fiktivne situacije u svrhu zabave.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI