MILANOVIĆ KOMENTIRAO PORUKU KINESKOG PREMIJERA: ‘Palac gore, ali malo nakrivljen! Nećemo slijepo pratiti politiku velikih članica NATO-a’

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je posjetio Karlovac. Obratio se 1. hrvatskom kontingentu vojnika koji odlazi u Mađarsku u sklopu NATO aktivnosti ojačane budnosti.

“Ne idu oni slučajno u Mađarsku. Nadam se da će se brzo vratiti kući, obiteljima i Hrvatskoj. Nikad ovakve odluke nisu rutinske. Svijet se nalazi u neizvjesnoj situaciji, ovakav rat nije viđen do sada, a mi smo tu blizu. To je naš doprinos i nadam se i vjerujem da će na tome ostati”, rekao je Milanović u Karlovcu.

Predsjednik je komentirao i poruku kineskog premijera Li Keqianga tijekom ceremonije otvaranja Pelješkog mosta.

“Pametno je s njima biti dobar i surađivati. To nije njihov projekt, to je naš novac i naš projekt, a kineska tvrtka je dobila posao na transparentnom natječaju. Bojim se da je to bila zadnja. Teško je zamisliti da se to dogodilo u Kini, ali odradili su posao i svaka im čast”, kazao je Milanović te dodaje kako njegova poruka ne opisuje stanje u kojem se nalazimo.

“Ljudi koji su doveli kineskog premijera da nam govori se sigurno nisu konzultirali s NATO partnerima. To je zemlja koja podržava Rusiju u agresiji na Ukrajini”, ističe Milanović.“Da mi je netko prije tri tjedna rekao da ćemo gledati kineskog premijera, ja bih rekao ‘aj’ da vidim’. Sad sam vidio, palac gore, ali malo nakrivljen. Ovo jučer je bilo zanimljivo, nama Kina nije problem kakav je Amerikancima. To što smo u NATO-u ne znači da ćemo slijepo pratiti politiku velikih članica, mi imamo svoje interese. Nećemo previše drmusati brod ili most, ali imamo svoje interese”, nastavio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI