MILANOVIĆ KOMENTIRAO PAD DRONA I OPET UDARIO NA PLENKOVIĆA: ‘Premijer nije budala ali mora paziti što govori’! ‘Možda da o svemu pitamo Clinta Eastwooda’?

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Predsjednik Zoran Milanović u Rijeci se susreo s tamošnjim gradonačelnikom Markom Filipovićem. Potom se uputio na sastanak s rektoricom Sveučilišta u Rijeci Snježanom Prijić-Samaržija i njezinim suradnicima.

S velikim zanimanjem se iščekuje što će reći novinarima i javnosti na najnovije nalaze iz istrage o padu drona u Zagrebu.

Rekao je i kako nije slušao konferenciju o istraži o padu drona, ali da su njegovi suradnici slušali. Kaže kako je otpočetka tu stvar ozbiljno shvatio.

“Slušali smo od premijera, prije svega od ministra pa od premijera koji se navukao, da su to nekakvi eksplozivi, nisi se maknuli s ekrana, avioni su letjeli nad Zagrebom i to mu je zadnji put”. Lupetali su”, istaknuo je i imao dojam da je riječ o gass lightingu. “Možda da pitamo Clinta Eastwooda”, rekao je.

“Ako se da DORH-u koji je nepripremljen, protiv koga će ići? Ukrajinaca ili Rusa?”, pita se dalje Milanović.“Zanima me, jel u tom objektu bilo TNT-a? Koliko? Bomba može biti i božićna ili se radilo o eksplozivu koji bi gimnaziju pretvorio u prah i pepeo. Mamuticu bi taj eksploziv od 50 kilograma o kojem se pričalo na početku”.

Rekao i kako premijera i ministra Banožića od početka moli da ne govore.

“Govorilo se da ne bi ispalo da je premijer budala. On nije budala, ali moraju paziti što govore”, naglasio je Milanović.

Rekao je i da ne želi komentirati rekonstrukciju Vlade jer nema što komentirati.

“Ne vidim kako ovo doprinositi učinkovitosti Vlade i ljudima koji rade u Vladi. Dakle, makni ministra, zamijeni ga i nastavi raditi”, rekao je. O smjeni ministra Banožića odlučit će premijer.

“Ja volim raditi s ljudima koji imaju malo pameti, nešto morala, koji poštuju zakon. Mislim da to nisu previsoki kriteriji”, kazuje Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI