Milanović kaže kako “predsjednica mora paziti gdje ide i s kim priča“

screenshot HRT

Predsjednički kandidat Zoran Milanović danas je komentirao situaciju s navodnim izjavama aktualne predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović o BiH koje su izazvale žestoke reakcije politačara iz Hrvatske i susjedstva.

Iako je Milanović ustvrdio da Grabar-Kitarović zaslužuje ispriku, nije propustio zadati barem mali udarac svojoj vjerojatnoj protukandidatkinji rekavši kako “predsjednica mora paziti gdje ide i s kim priča“.Na taj način želio je istaknuti njenu diplomatsku ne snalažjivost i ne osjetljivost za politički trenutak u kojem se nalazi. Međutim, oni koji dobro pamte politička zbivanja iz Milanovićevog premijerskog mandata, znat će da on nikako nije poznat kao odmjeren politički govornik. Dapače, te 2016. godine  izazvao je golemi skandal upravo svojim izjavama o BiH.  I dok se Milanović posipava pepelom, mi ćemo vas podsjetiti na jedan od najvećih komunikacijskih promašaja Zorana Milanovića.

Pred kraj svojeg mandata, da bi skupio koji glas više, Zoran Milanović je organizirao sastank s predstavnicima branitelja o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala, a na njemu je o BiH govorio ovako: “To uopće nije država, to je big shit“. Osim toga, žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer “to je zemlja bez reda i poretka”.”Imamo posla s negativcima”, napomenuo je Milanović. Osim toga, Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću je objašnjavao da su optužnice iz BiH još veći problem od onih iz Beograda. O svemu ovome svjedoči i tonski zapis.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI