Milanović kao nekada Tito…Brodom do Crne Gore, a zatim u Rusiju, Sloveniju, Bugarsku i Austriju

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Službenim posjetom Crnoj Gori, kamo će otploviti brodom HRM-a, predsjednik države Zoran Milanović u ponedjeljak počinje dvotjedno razdoblje bogato vanjskopolitičkim aktivnostima.

Milanović će u Crnu Goru stići brodom “Omiš” Hrvatske ratne mornarice. Uplovit će u luku u Tivtu, a zatim se uputiti na Cetinje gdje će ga svečano dočekati crnogorski kolega Milo Đukanović.

Predsjednik će se na “Omiš” ukrcati u Cavtatu, a odlučio se za plovidbu do Boke kotorske jer smatra da treba naglašavati hrvatsku pomorsku tradiciju i komponentu, kažu na Pantovčaku.

S Đukanovićem će razgovarati bilateralnim odnosima i stanju u regiji, ali i o pandemiji koronavirusa. Milanović planira naglasiti hrvatsku podršku Crnoj Gori, partneru u NATO-u, na njezinom europskom putu i daljnjem napretku u pristupnim pregovorima. Potom će se uputiti u Podgoricu gdje ga očekuju susreti s predstavnicima petnaestak hrvatskih tvtrki u Crnoj Gori, među kojima su Ina, Podravka, Cemex.

U utorak će razgovarati s predsjednicima crnogorske vlade i parlamenta Duškom Markovićem i Ivanom Brajovićem i zatim se vratiti u Boku na susrete s predstavnicima crnogorskih Hrvata.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI