MILANOVIĆ JE GLAVNA TEMA U SABORU: ‘Koristi retoriku iz 90-tih, pobrkao je kruške i jabuke’

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Hrvatski sabor je u četvrtak, između ostaloga, raspravljao i o izjavama predsjednika Republike Zorana Milanovića oko ulaska Finske i Švedske u NATO.

Podsjetimo, Milanović je prije samita rekao kako će uložiti veto na primanje Švedske i Finske u Savez ako se ništa ne poduzme oko izbornog zakona u BiH.

Zastupnik iz redova SDP-a Arsen Bauk naglasio je kako se tu radilo “o pokušaju da se prioriteti hrvatske vanjske politike usklade s Vladom, a to nije uspjelo zbog Vlade pa u tom smislu predsjednik Republike nije htio iskakati iz ustavnih okvira”.

Ivana Posavec Krivec iz Socijaldemokrata komentirala je promjenu retorike.

“Milanović je dosad koristio sve svoje zakonom i Ustavom predviđene mogućnosti da štiti svoj stav, a kada su i druge zemlje povukle veto i kada ta inicijativa više ne bi imala smisla loptica je prebačena na Sabor”, istakla je.



“Predsjednik je u razdoblju kada se još moglo utjecati na pitanje izbornog zakona u BiH zaoštrio retoriku, taj cilj se nije realizirao, sada vjerojatno više nema nikakvog smisla spominjati blokadu Finske i Švedske kada to ne bi doveo do promjene izbornog zakona u BiH”, izjavila je Sandra Benčić.

Iz redova Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček kazao je kako je predsjednik Milanović “pobrkao kruške i jabuke”.

“On će sam to morati objasniti, moramo dobro procijeniti možemo li isporučiti ono što govorimo ili ne”, dodao je Stephen Nikola Bartulica iz Domovinskog pokreta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI