MILANOVIĆ JE DOMINANTAN, A PLENKOVIĆ SE OBRAĆA S VISOKA? Evo što komunikacijska stručnjakinja kaže o komunikaciji predsjednika i premijera

foto HINA/ ik

Komunikacijska stručnjakinja i profesorica s Filozofskog fakulteta u Zagrebu Gabrijela Kišiček za N1 komentirala je političku komunikaciju predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

“Stil je postao toliko dominantan da argumentacija i sve što kritiku čini legitimnom je marginalizirano, i slušajući predsjednika često zaboravljamo koji je temelj njegove kritike. Milanović je postao dominantna figura – ne može proći dan, a da on nekoga ne kritizira”, rekla je.

Istaknula je da je predsjednik Zoran Milanović vrstan retoričar, vrstan govornik, da su u novijoj hrvatskoj retorici neki od njegovih govora primjeri onoga kako treba govoriti. “To su najčešće njegovi pobjednički govori. Kad ga čujete da govori, čujete sve pročitane knjige. Ima tu originalnost u izražavanju, ljepotu izražavanja, figurativnost. Međutim, on mora biti smiren. Čim je on u konfliktnoj situaciji postaje agresivan i to se prelijeva na njegov stil izražavanja”, prokomentirala je komunikacijska stručnjakinja.

Smatra da je Milanović djelomično u pravu kada kaže da ga ljudi ne bi razumjeli da se tako ne izražava.

I za predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kaže da je vrstan retoričar. “Možete osjetiti nervozu u toj odrješitosti, posebice u komunikaciji s novinarima kada mu se postavljaju pitanja koja mu ne odgovaraju, ali nikad nije prešao granicu da se spusti na nižu razinu komunikacije. Njemu je stil teret zbog toga što ostavlja dojam da se obraća s visoka – dociranja, čak bih rekla i pompoznosti.”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI