Milanović izgurao kolegu Bauka kao nositelja SDP-ove liste: Među njima samo dvije žene

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Odluka Zorana Milanovića da kao predsjednik države ide i na parlamentarne izbore na SDP-ovoj listi zatekla je i članove vodstva te stanke. Nikada se njegovo sudjelovanje nije ranije spominjalo kao opcija u stranačkom vodstvu, neslužbeno se doznaje u stranci.

Unatoč tome, kao i činjenici da Peđu Grbina na sjednici nitko nije pitao kako je do ovakvog obrata došlo i kada se počeo pripremati, na sjednici vodstva svejedno je vladala euforija zbog Milanovićeve odluke.

SDP još nije odlučio između Radničke fronte i Fokusa

Grbin je objasnio članovima vodstva kako će nastaviti dalje pregovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima, a na sjednici se razgovaralo o tome tko bi SDP-u mogao donijeti više – Radnička fronta ili Fokus, ali konačna odluka nije donesena. O tome tko će činiti SDP-ovu koaliciju trebalo bi biti poznato do iduće subote kada bi se opet trebao sastati Glavni odbor stranke, a najavljne su prije toga dvije sjednice vodstva stranke idući tjedan.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjedništvo SDP-a je na njoj odredilo i tko će nositi listi za nadolazeće izbore i sutra bi popis trebao biti potvrđen i na sjednici Glavnog odbora kao i stranački program koji je gotov. Prvi u prvoj izbornoj jedinici bit će Zoran Milanović što znači da će moći izravno odmjeriti snage s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

Milanović potpuno ukrao show, raspisali se i strani mediji: ‘Sad će se karte značajno promiješati‘



U drugoj izbornoj jedinici listu će predvoditi Boris Lalovac, bivši ministar financija, koji bi se trebao sučeliti s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, prvi u trećoj je potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić, dok je na čelu u četvrtoj Mišel Jakšić.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bauk je već podmetnuo svoja leđa za Milanovića

Listu u petoj jedinici predvodi europarlamentarac Fred Matić, u šestoj član vodstva SDP-a Mihael Zmajlović, a u sedmoj sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Lider SDP-a Peđa Grbin bit će prvi u osmoj izbornoj jedinici dok će devetu prevoditi potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac. U desetoj jedinici prvi će biti potpredsjednik stranke Ranko Ostojić, piše Večernji list.

Podsjetimo, prethodno se nagađalo kako bi nositelj SDP-ove liste u prvoj izbornoj jedinici trebao biti Arsen Bauk, koji je svojedobno platio nakupljenu neplaćenu članarinu aktualnog predsjednika RH kako ovaj ne bi bio izbačen iz stranke, prema odluci koju je donijelo predsjedništvo SDP-a na čelu sa sadašnjim predsjednikom Peđom Grbinom.

DIP obavijestio o izbornom procesu: Od subote se mogu podnositi izborne liste i kandidature

Facebook Comments

Loading...
DIJELI