MILANOVIĆ IZ RIMA ŽESTOKO ‘SPUSTIO’ PLENKOVIĆU: ‘Nemam pojma o čemu on priča i nadam se da mu je dobro!’ ‘Pa odakle mu sve to?’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je u srijedu izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na aktualnom prijepodnevu da je Ksenija Turković, potpredsjednica Europskog suda za ljudska prava bila prvi izbor za čelnu osobu Vrhovnog suda. Rekao je da “nema pojma” o čemu to Plenković govori.

“Čiji? Čiji kandidat je bila? Pitajte ga (Plenkovića) o čemu govori. Ja sam prema Ustavu taj koji predlaže i tako će ostati dok sam ja predsjednik i dok je ovakav Ustav. Ne jer me to raduje, nego jer tako piše. Možda bi bilo bolje da nije tako, ali kad je tako, ja sam taj koji predlaže (predsjednika Vrhovnog suda), a ne Plenković. On može odbiti. Ne znam čemu sve ovo”, rekao je Milanović novinarima u Rimu nakon radne sjednice sastanka šefova država “Skupine Arraiolos”, prenosi N1.

Ponovio je da će on predložiti suca Radovana Dobronića te neka se Plenković o tom njegovu prijedlogu očituje.


“A ove pričice, pitajte njega. Nemam pojma o čemu čovjek govori. Mislim da je ovo jak komentar na izjavu jednog predsjednika vlade. Nemam pojma o čemu priča. Nadam se da mu je dobro. I zašto to priča, odakle mu to?! Nemam pojma o čemu on govori, ja s njim o tome nisam razgovarao. A s kime sam sve razgovarao, to je sasvim deseta priča”, komentirao je Milanović.

Koliko će još trakavica oko odabira novog predsjednika Vrhovnog suda trajati? Milanović je iimao samo kratak odgovor: “Pitajte Plenkovića”.“Dobronić je klasa nadam se da će ga izabrati”, kazao je Milanović iz Rima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI