MILANOVIĆ IZ OSIJEKA O PREMLAĆIVANJU MIGRANATA: ‘Policija se tako ne može ponašati, vjerujem da je to izolirani slučaj’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Postupanje prema migrantima i nasilje policiji te stegovni postupak koji će se provesti prema policajcima jedna je od tema koja ovih dana zaokuplja javnost.

Predsjednik Zoran Milanović danas je ponovno iz Osijeka komentirao slučaj.

„Ja vjerujem da je to izolirani slučaj, jer bi se u suprotnom to vidjelo i znalo. Tako se policija ne smije ponašati i to je očito prekoračenje ovlasti. Dobro je da se poduzimaju mjere”, kaže Milanović i dodaje.


Moramo govoriti i o policajcima koji cijele godine svaki dan rade jako težak posao za skromnu plaću i čuvaju hrvatsku granicu. To je težak posao u interesu šire zajednice. Ne bih htio da iz ovoga izađe stigmatizirana policija kao služba“.

“Granicu netko mora čuvati, granica je jednako država. Ljudi koji dolaze na granicu bez odobrenja i žele je prijeći čine prekršaj, čine kažnjivo djelo, to su činjenice. Dakle, riješimo ovaj slučaj, ako se ustanovi odgovornost, trebaju uslijediti neke posljedice i kazna, ali ostaje problem. Na hrvatskoj granici se svaki dan skupljaju ljudi, možda i obitelji, koje žele prijeći granicu i otići negdje drugdje, ali to je protupravno. To se ne smije”, rekao je predsjednik Milanović.Smatra li da je odgovornost u ovom slučaju individualna ili zapovjedna predsjednik Milanović je rekao da ne zna.

„Ne vjerujem da je itko dao zapovijed za to. Slučaj je očito izoliran. Nadam se da smo to riješili. Ostaje problem granice. Vidimo da bi neke države, naši partneri iz Europske unije koji su malo više prema istoku, željeli da se vanjska granica Europske unije ogradi žicom. Ja ne bi, to smatram neljudskim”, zaključio  je Predsjednik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI