MILANOVIĆ INSPIRIRANO O VLADI: ‘To je bezvezna ekipa što pritišće grešnu dušu Plenkovića’

Foto: Screenshot/N1

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je u posjetu Vukovaru i Borovu. U Borovu je sudjelovao na polaganju vijenca za poginule heroje, a sudjeluje i na svečanostima povodom Dana grada Vukovara. Tom prilikom obratio se i medijima.

Komentirao je odnos s premijerom Plenkovićem.

“Kažu da sam zajedno s nekim odvjetnikom izmanuplirao GotovinuČermaka i još neke generale kao udbaške idiote, a onda su jučer izjavili da sam se zalagao protiv širenja NATO-a još prije napada Rusije na Ukrajinu. Naravno da jesam, ali širenja na Ukrajinu i Moldaviju, Gruziju. Ali tad nitko nije spominjao Švedsku i Finsku. O čemu moramo razgovarati. Takvu laž može plasirati samo udbaška osovina. Takvu laž mogu plasirati samo Udbašenković, Njonjo od HDZ-a koji se javio neki dan”, izjavio je.

“Ja sam na hrvatskoj strani, tretiraju nas kao budale, huljski to podupire Plenković. Plenković i ja nismo ista dimenzija, a pritom ne mislim da sam ja viša ili niža. Ja s Rusijom nemam veze. Oni igraju svoju igru, oni su agresor u ovom ratu, a mi imamo kliku na vlasti, kazao je dodvši da se ne boji ni Rusije, niti Ukrajine”, kasnije je istaknuo.

Dotakao se i Banožića te ideja da se smanje ovlasti Predsjednika.“Komplicirana je to materija. Njemu treba uzeti ono što ima, on je sitni kriminalac. … Na sve ga potiče Udbašenković”, kazao je Milanović.

Govorio je i o proširenju granica NATO-a.

“Da sam bio protiv širenja NATO-a na Ukrajinu, Molodvou, jesam. Moja majka me zamolila da ne diram Jandrokovića radi šireg mira u obitelji, morat ću nastaviti. Ja nisam na stranu Rusije niti poznajem Medvedeva, ja sam na hrvatskoj strani i za njih pokušavam iskamčiti što više, to udbaški podupire Plenković, nisam mu neprijatelj ni suparnik, nismo ista dimenzija, on svoj posao radi strašno, gaze svakoga tko nije na njihovoj strani, svaki ovaj skup se pretvori u muzej slave Apolona i gradonačelnike koji, ako nisu iz HDZ-a, kuku majci. Kako da obranim minimalnu čast, svoju i najslavnijih ratnih zapovjednika prema kojima je Plenković običan šuft. Ovo će još trajati, samo neka paze što rade. Tko je prvi počeo? Tko izbjegava zajedničke vijence? Tko bojkotira bosansko-hercegovačke Hrvate, tko je Gotovinu i Čermaka nazvao udbaškim pudlicama, tko govori da sam ja ruski agent? Kada je šef Gasproma dolazio od mene je dobio šut kartu. Rusi igraju svoju igru, oni su agresor, mi na vlasti imamo kliku, politički ču poginuti ako treba. On se mora izjasniti po pitanju ulaska Finske u NATO. Nismo Hitlerjugend ni Titovi pioniri, ako Cipar može staviti veto na sankcije Lukašenku dok se ne riješi problem s Turskom i plinom…Ja ću staviti veto na pozivnicu na samitu NATO-a”.

Komentirao je i odnos s Vladom.

“Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni”, istaknuo je Milanović.

“Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gdje se poštuju nacionalna prava”, dodaje.

“Ja sam u Bruxellesu sve odradio prije predsjednika. To je bezvezna ekipa što pritišće grešnu dušu Plenkovića da se ponaša kao i ja. Pogledajte koliko puta je Hrvatska diplomacija, koju vodi Trogrlić Radman, Rumenko, bila suzdržana ili su uložili veto kad su bili napadi na Orbana”, naglasio je.

“Na neki način sam principijelno na njegovoj strani, naše šmizle su svaki puta stale u obranu Orbana. Tom čovjeku treba suditi za izdaju, ja sam 2014. mogao otići na jednu od pet predsjedničkih pozicija u Komisiji, bilo mi je neugodno otići na plaću od 20 tisuća eura”, zaključio je predsjednik Milanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI